EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (9.08.2024)

Eur/Usd

Japonya Merkez Bankası normalleşme sinyalleri veriyor Yeni bir sürpriz yapmayacaklarını yönünde sinyalin gelmesi Asya tarafından gelen bozulmanın şimdilik önüne geçmiş gözüküyor. Diğer önemli konu başlığında ise riskler devam ediyor. ABD resesyon endişeleri risk iştahını baskılayıcı diğer bir neden. FED faiz indirimi ve büyüklüğü beklentilerinin artmasına neden oluyor. Bu da FED’in faiz indirim patikasında hızlanacağı beklentilerini besliyor.

Piyasalar özellikle ABD istihdam piyasası verilerine hassas hale geldi. Dün açıklanan haftalık İşsizlik maaşı başvuruları biraz düşük gelince dolar talebi artış gösterdi. Paritede sınırlı satış görüldü. Dolar Endeksi 103 civarındaki desteğine geldi. Bir süre bu civarda seyri görebiliriz. Haftalık kapanışın 103 altında olması düşüşün devamını getirebilir. Bu sabah 1,092 seviyesindeki paritede 1,089 ve 1,086 seviyeleri gün içi destek; 1,095 ve 1,099 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!