EUR/USD Paritesi Yorumları / İntegral Yatırım – (7.08.2024)

EURUSD’de tepki alımı

EURUSD paritesi, dolar endeksinin 102 seviyelerine geri çekilmesi sonrası yukarı yönlü hareketliliğine hız kazandırdı. 1.1000 seviyesinin test edildiği paritede, dolar endeksinin tekrar toparlanma eğilimine girmesi ile hafif geri çekilme yaşandı. Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler EURUSD paritesini yakından etkilemeye devam ediyor. Piyasanın Fed’den erken faiz indirimi beklemesi hareketliliğe sebep olmuştu. Fed’den resmi bir açıklama gelmemesi sonrası bu hareketlilik yerini ılımlı bir havaya bıraktı. Öte yandan Goldman CEO’su David Solomon Fed’in borçlanma maliyetlerini düşürmek için acil adımlar atmaktan kaçınacağını söyledi. Solomon verdiği röportajda, “Eylül ayından önce bir faiz indirimi göreceğimizi beklemiyorum. Ekonomi yolunda devam edecek ve muhtemelen bir resesyon görmeyeceğiz. Şu anda gördüğümüz ekonomik verilere ve Fed’in mesajlarına dayanarak, sonbaharda bir veya iki indirim görmemizin muhtemel olduğunu düşünüyorum” dedi.

EURUSD Teknik Analiz: EURUSD paritesi, gelen alımların ardından 1.100 seviyesini test etti. Bu seviyenin üzerinde kalmakta başarılı olunamadı. Gelen kar satışlarının ardından tekrar 1.090 seviyelerine geri çekilen parite, satışların devam etmesi durumunda 1.088 seviyesini test edebilir. Bu seviyenin de kırılması durumunda 1.080 bölgesi destek seviyesi olarak takip edilebilir. Öte yandan yukarı yönlü hareketliliklerde 1.094 bölgesi direnç seviyesi olarak izlenebilir. Bu seviyenin aşılması durumunda ise 1.100 seviyesi tekrar test edilebilir.

Destekler: 1.0880 / 1.0820 / 1.0800
Dirençler: 1.0940 / 1.1000 / 1.1040

Kaynak: İntegral Yatırım Forex ve VİOP Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!