Altın Yorumları / Yapı Kredi – (7.08.2024)

Altın

Japonya Merkez Bankası’nın politika değişikliğine gitmesi carry trade pozisyonlarının kapanması, dalga boylarının büyümesi ve riskli varlıklarda yaşanan baskı ise teminat tamamla ihtiyacı ile birleşince nakit ihtiyacı için altın fiyatlarının baskılandığı görülüyor. Baskının dünde devam ettiği görüldü. Hem altım hem gümüş fiyatları sınırlı tepki hareketine eşlik etmekte zorlandı. Global piyasaların yatışması ile birlikte ABD tahvil faizleri ve Dolar Endeksi’nde yaşanan düşüş altın fiyatlarını destekleyici bir güç olarak karşımıza çıkabilir. Piyasaların dengeye ulaşması, toparlanması sonrasında altın fiyatlarında alıcıların baskın olduğu bir döneme girebiliriz. Hafta ajandada veri akışı yoğun değil. Jeopolitik taraf kritik olmayı sürdürebilir. Bu ise güvenli liman ihtiyacı sıcak kalabilir. FED üyelerinden sözlü yönlendirmelerde fiyat hareketlerinde etkili olabilir.

Altın 2.275-2.440 Usd bandının üstünde kalmaya çaba gösteriyor. Teknik olarak altın bandın üzerine kalıcılık sağlaması halinde 2.600 Usd seviyesi potada olabilir. Bu sabah 2.386 Usd seviyesindeki ons altında 2.375 ve 2.350 Usd seviyeleri gün içi destek, 2.400 ve 2.425 Usd seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!