EUR/USD Paritesi Yorumları / Ziraat FX – (6.08.2024)

EUR/USD

Dün global piyasalarda gerçekleşen Asya odaklı hareketler satış baskısını tetikledi. Baskıyla birlikte ise Dolar Endeksi’nde (DXY) gerileme gözlendi. Bu durumda parite günü %0,4 yükselişle 1,0952 seviyesinde tamamladı. Bu sabah ise Dolar Endeksi (DXY) 103 seviyesinin hemen altında işlem görüyor. Ek olarak, son ABD verilerinin ardından faiz indirim tartışmaları canlanırken Fed acele bir karar almadı. Ayrıca, ABD ISM imalat dışı endeksi 48,8’den 51,4 seviyesine yükselerek sektörlerin daralma bölgesinden yeniden büyüme bölgesine geçtiğine işaret etti.

Avrupa tarafında ise son ekonomik görünüme ilişkin bilgi veren temmuz ayı HCOB hizmet sektörü nihai PMI verileri takip edildi. Veri, 51,9 seviyesinde seyrederek hizmet sektöründe mevcut büyüme hızının korunduğunu gösterdi. Veri gündemine baktığımızda, ABD dış ticaret dengesi ve Euro Bölgesi perakende satışlar verileri takip edilecek. Teknik olarak, 1,09-1,0865 seviyeleri gün içi destek olarak öne çıkarken, 1,10 seviyesi direnç konumunda.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!