Borsa Yorumu / Global Menkul – (6.08.2024)

Piyasa Özeti

Endeksin güne alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz…

Küresel piyasalarda tedirginliğin üst seviyede olduğu bir Pazartesi’ni geride bırakırken Asya tarafında başlayan sert satış dalgası bütün piyasaları olumsuz etkilediğini gördük. -%12 üzerinde kayıplar yaşayan Japonya başta olmak üzere birçok endeks sert geri çekilme ile günü tamamladı.
Jeopolitik riskler, Japon Yeni’ndeki değer kazanımı ile “Carry Trade”

pozisyonlarında çözülme, Teknoloji hisselerindeki zayıf performanslar ve ABD ekonomisinin bir resesyona girebileceği söylentileri negatif fiyatlamayı tetikleyen faktörler oldu. Gün boyunca Fed’in acil bir toplantı yapabileceğine yönelik spekülasyon ve haberlere rağmen böyle bir toplantının piyasalara verebileceği mesajın olumlu veya olumsuz olacağına yönelik farklı görüş ve tartışmalar oluşmuş, Fed bir toplantı yapmamıştır. Fakat San Francisco Fed Başkanı Daly’nin ABD ekonomisi ve iş gücü piyasasına yönelik açıklamaları ve Japon Yeni’nde değer kazanımının duraksaması ardından piyasalar bugüne olumlu başlıyor. Asya endekslerinde tepki yükselişleri görülürken ABD vadelileri güne pozitif bir başlangıç yapıyor.

Yurt içi piyasalar da küresel piyasalarda esen negatif havadan olumsuz etkilenirken kur 33,35 seviyelerine doğru sınırlı yükseliş kaydetmiş, Türkiye 5 yıllık CDS risk primi 300 seviyelerine çıkmıştır. Ayrıca Jeopolitik risklerin devam etmesi, 2Ç bilançoların zayıf gelmeye devam etmesi ile birlikte 3Ç için beklentilerinde zayıflaması fiyatlamalar üzerinde risk oluşturmaya devam ediyor.

BIST100 endeksi haftaya -%5,54 kayıpla başlarken endeksin bugün risk iştahının tekrar oluşması ile güne alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz. Teknik olarak 10420-10630 ve 10800 seviyeleri yükselişlerin karşında ana direnç noktaları olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyeler üzerine doğru hareketlerde teknik görünüm olumluya doğru değişecektir. Aksi takdirde daha yatay bir fiyatlama ile birlikte dönemsel olarak satış baskının güçlendiği bir süreç bizleri bekliyor olabilir. Aşağıda 10050-9900-9775 seviyeleri ise destek olarak takip edilebilir.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: SNGYO, TTKOM, SELEC, AGESA, AKCNS.

Gün içerisinde hareketli olmasını beklediğimiz hisseler;

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!