Türkiye Sınai Kalkınma Bankası 2024 2. Çeyrek Bilanço Analizi / Invest AZ – (2.08.2024)

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası

Son Fiyat: 12,30 TL 
Hedef Fiyat: 16:30 TL
Getiri Potansiyeli: %32.5

TSKB 2024 yılı ikinci çeyreğinde, yıllık bazda yüzde 39 karlılık artışı, güçlü YP likidite, büyümeyi destekleyen Sermaye Yeterlilik Rasyosu ve yüksek karşılık oranlarıyla sektörde pozitif ayrıştı.

Bankanın net faiz gelirleri çeyreksel bazda yüzde 9 artarken, net ücret ve komisyon gelirleri yüzde 26 ve diğer gelirler yüzde 90 artış gösterdi. Bankanın ticari kar/zarar kalemi ise bu çeyrekte çeyreksel bazda yüzde 51 düştü. Bankanın faaliyet giderlerinin ise önceki çeyreğe kıyasla sabit kaldığı görüldü.

Banka, ikinci çeyrek finansalları sonrasında 2024 beklentilerini de revize etti. Buna göre kurdan arındırılmış kredi büyümesi daha önce yüksek tek hane beklenirken, düşük çift hane olarak revize edildi. Kur etkisi hariç net kredi risk maliyeti ise daha önceki 100bps’den 50 bps’ye revize edilirken, banka için 12 aylık dönemde hedef fiyatımızı beklentilerden iyi gelen finansallar sonrasında 16,3 TL olarak belirliyoruz.

Kaynak: Invest AZ

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!