Dolar Yorumları / Ziraat FX – (2.08.2024)

USD/TRY

Dün ABD’de açıklanan makro veriler piyasalarda oynaklığı artırdı. Zayıf gelen veriler Fed’den bu yıl için beklenen üç faiz indirim tahminlerini desteklerken, piyasa bu sefer ekonomik büyümeye yönelik artan endişeleri fiyatladı. Borsalarda sert düşüş yaşanırken, zayıf risk ortamında Dolar endeksi (DXY) %0,3 oranında yükseliş kaydetti. Gelişmekte Olan Ülke para birimleri de genel olarak baskı altında kaldı. Dünkü ABD verilerinin ardından bugün yine ABD’de açıklanacak kritik tarım dışı istihdam verisinin önemi biraz daha artmış durumda.

Temmuzda tarım dışı istihdam artışının 206 bin kişiden 175 bin kişi seviyesine yavaşlaması ve işsizlik oranın bir önceki aya benzer şekilde %4,1 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Zayıf bir veride piyasanın büyümeye yönelik endişeleri daha da artabilir ve risk iştahındaki zayıflık belirginlik kazanabilir. Bir süredir 33,0 seviyesinin üzerinde kalmaya çalışan Dolar/TL de küresel piyasalardaki oynaklıktan kısmen de olsa etkilenebilir. Bu sabah kur dünkü kapanış seviyesi olan 33,11 seviyesinin hafif üzerinde seyrediyor.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!