Garanti BBVA 2024 2. Çeyrek Bilanço Analizi / Invest AZ – (1.08.2024)

Garanti BBVA

Son Fiyat 128,70 TL
Hedef Fiyat: 164,8 TL
Getiri Potansiyeli 28,0%

Garanti BBVA piyasa beklentisinin üzerinde 22,5 milyar TL net kar açıkladı. Temel bankacılık gelirlerindeki çeyreksel artışta net faiz gelirlerindeki artış karlılığı destekleyici oldu. Müşteri odaklı aktiflerin temel ayrıştırıcı faktör olmaya devam ettiği görülürken, aktif karlılık ilk yarıda yüzde 3,7 ve özkaynak karlılığı yüzde 34,2 oldu.

Yılın ikinci çeyreğinde, TL kredilerde kasıtlı olarak hedeflenen yavaşlama süreci yönetilmeye devam ederken, bankanın TL kredilerdeki lider konum devam ettiği görüldü. Yüksek karşılık oranlarıyla ihtiyatlı yaklaşımını sürdüren bankanın güçlü tahsilat performansı destekleyici niteliğini korumaya devam etti.

YP mevduatın toplamdaki payının tarihi düşük seviyelere geldiği görülüyor. Yüksek çekirdek net faiz geliri oluşturma kapasitesi ise banka için sektörde pozitif ayrıştırıcı bir rol oynuyor.

Son gelen finansallar sonrasında modelimizde yaptığımız güncelleme ile 12 aylık hedef fiyatımızı 164,8 TL olarak revize ediyoruz.

Kaynak: Invest AZ

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!