Kripto Para Haberleri – (1.08.2024)

Fed, Faiz Oranını Sabit Bıraktı – Fidelity International, Londra Borsası’nda Bitcoin ETP’sini Listeledi

Fed, Faiz Oranını Sabit Bıraktı

ABD Merkez Bankası, faiz oranını %5.25 – %5.50 aralığında sabit bıraktı ve eylül ayında bir faiz indirimi garantisi konusunda çekimser davrandı. Fed, enflasyonun geçen yıl boyunca azaldığını ancak hala biraz yüksek olduğunu ve ekonomik görünümün belirsiz olduğunu belirtti. Açıklamanın ardından, tahvil getirileri ve dolar hafifçe yükseldi. Bitcoin ise 65.000 dolara geriledi. Piyasa beklentilerine rağmen, Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonun %2 hedefine doğru ilerlediğine dair daha fazla güven duyduklarını ancak eylül ayı için henüz bir karar alınmadığını vurguladı.

Fidelity International, Londra Borsası’nda Bitcoin ETP’sini Listeledi

Fidelity International çarşamba günü yaptığı açıklamada, Bitcoin ETP ürününün Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda listelendiğini ve yalnızca profesyonel yatırımcıların erişimine açık olduğunu söyledi. Fidelity Physical Bitcoin ETP’sinin piyasaya sürülmesi, Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi’nin mayıs ayı sonlarında profesyonel yatırımcılar için Bitcoin ETN ürünlerinin listelenmesini onaylamasının ardından geldi.

Hazine Destekli Stablecoin USDY, Aptos’ta Piyasaya Sürüldü

Aptos Vakfı, Ondo Finance’nin getiri sağlayan stablecoini Ondo US Dollar Yield’in (USDY) Aptos blok zincirinde piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Aptos Vakfı’na göre, Amerika Birleşik Devletleri Hazineleri tarafından desteklenen bir araç olan USDY, Aptos blok zincirini kullanarak ABD’de ikamet etmeyenler için mevcut olacaktır. Dijital varlık henüz ABD’deki Menkul Kıymetler Yasası kapsamında tescil edilmemiştir.

Grayscale, Mini Spot Bitcoin ETF’yi ‘Ultra Düşük’ %0,15 Ücretle Başlattı

Grayscale, GBTC’nin bağımsız bir yan ürünü olan Grayscale Bitcoin Mini Trust ($BTC) adlı yeni bir ürün başlattı. Bu yeni ürün, GBTC’nin %1.5’lik ücretine kıyasla %0.15’lik ultra düşük bir ücret sunarak daha fazla yatırımcı çekmeyi hedefliyor. Mevcut GBTC sahipleri, portföylerinin değeri değişmeden otomatik olarak yeni fonda hisse alabilir. Mini Trust, NYSE Arca’da işlem görecek ve Coinbase Custody Trust Company dijital varlık saklayıcısı, Foreside Fund Services ise pazarlama acentesi olarak görev yapacak. Bu hamle, Grayscale’yi ABD pazarındaki en ucuz Bitcoin ETF ihraççısı olarak konumlandırıyor.

Mt. Gox, Yeni Adresine 2,2 Milyar Dolarlık BTC Aktardı

Mt. Gox, 2 milyar dolardan fazla Bitcoin’i yeni bir adrese transfer etti. Bu transfer, Bitstamp, Kraken ve diğer müşteri fonlarını iade etmekle görevlendirilen borsalara yapılan önceki büyük transferlerin ardından geldi. Şu anda, Mt. Gox cüzdanlarında hala yaklaşık 5.29 milyar dolar bulunuyor. 17,000’den fazla alacaklı, belirlenen borsalar aracılığıyla BTC ve BCH olarak geri ödemelerini aldı.

ABD Senatöründen Bitcoin Yasası Teklifi

ABD Senatörü Cynthia Lumnis, 31 Temmuz’da Senato’da Ülke Çapında Optimize Edilmiş Yatırım Yoluyla İnovasyon, Teknoloji ve Rekabetçiliği Artırma, Bitcoin Yasası’nı resmen tanıttı. Bu yasa, hükümetin Bitcoin varlıklarını şeffaf bir şekilde yönetmek için Stratejik Bitcoin Rezervi oluşturmayı amaçlamaktadır. Ek olarak bu yasa ile Bitcoin rezervi oluşturularak Amerika’nın güçlenmesi amaçlanmaktadır.

Worldcoin, Faaliyetlerini Avusturya’ya Genişletti

Worldcoin, Avusturya’daki faaliyetlerini genişlettiğini duyurdu. Duyuruya göre Worldcoin Vakfı, Avrupa pazarındaki veri tabanını artırmak için Avusturya’da World ID orb doğrulamalarını başlattı. Sonuç olarak, 18 yaşından büyük herkes 31 Temmuz Çarşamba gününden itibaren Viyana’daki World ID kürelerine erişilebilecektir. Worldcoin Vakfı, “Avusturya, dünyanın diğer ülkelerinde devam eden ilgi ve büyümenin ortasında, Avrupa’da önemli bir insanlık teknolojisi kanıtı sunma konusunda komşu Almanya’ya katılıyor.” dedi.

Kaynak: ICRYPEX

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!