Altın Yorumları / Anadolu Yatırım – (1.08.2024)

XAU/USD (Ons Altın/$)

ONS altın dün 2403-2450 bandında hareket etti. 2430 dolar üzerinde teknik görünüm pozitif olup, bu seviye üzerinde kapanışlar alınması durumunda 2450 ve yakın zamanda test ettiği tarihi zirve (2483) hedeflenebilir. Öte yandan olası geri çekilmelerde 22 günlük AO(2405) seviyesi kritik olup, bu seviyenin altında kapanışlar alınması ile 50 günlük AO(2376) ve 100 günlük AO(2359) destekleri takip edilebilir. Dün ABD’de gözler Fed’in faiz oranı kararı ve ardından başkan Powell’ın değerlendirmeleri üzerindeydi. Powell, Eylül toplantısı için önceden alınmış bir karar olmadığını ve faiz indiriminin zamanının ve hızının ekonomiye bağlı olduğunu vurguladı.

Bununla birlikte, işgücü piyasası verilerinin normalleşmeye işaret ettiğini ve ekonomide aşırı ısınma olmadığını söyleyen Powell, faizleri düşürme noktasına yaklaştıklarını belirtti. Öte yandan ADP özel sektör istihdamı 122bin ile 147bin beklentisinin altında açıklandı. Aylık askıdaki konut satışları %4,8 artış ile %1,60 artış beklentilerinin üstünde açıklandı. Chicago PMI ise temmuz ayında 45,3 puan ile 44,8 puan beklentilerinin üstünde açıklandı. Bugün ABD’de S&P Global ve ISM İmalat PMI final verileri açıklanacak. S&P Global imalat PMI beklentileri 49,5 puanda, ISM imalat beklentileri 49,0 puanda bulunmaktadır. Ayrıca haftalık işsizlik başvurularında beklenti 239bin artış olacağı yönündedir. ADP özel sektör istihdamından gelen işgücü piyasasında gevşeme sinyallerinin desteklenmesi, değerli madende yukarı yönlü hareketlere sebep olabilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!