Dolar Yorumları / Yapı Kredi – (1.08.2024)

Usd/TL

ABD merkez bankası FED, beklendiği gibi faize dokunmadı. Faiz indirimi için ise koşullu şekilde Eylül ayını işaret etti. Powell, Eylül ayında indirimin masada olduğunu ifade etti. FED, istihdamda bir kırılma olmasından çekiniyor, bir de mevcut ekonomik görünümün sürmesi (ters yönlü veriler gelmemesi) halinde ilk adımı atmaya yakın duruyor. FED, sadece enflasyonu odaklı kalmak yerine enflasyon-işsizlik ikilisini gözetmeyi tercih etme noktasına geldi. Dün açıklanan özel sektör istihdam verisi beklentilerin altında kaldı. Zayıf bir görünüm çizdi. ABD’de Cuma günü açıklanacak aylık istihdam seti kıymetli.

Dolar Endeksi için 104,5 seviyesi yatay bant direnci olarak karşımıza çıkıyor. Bu sabah 103,9 civarında işlem görüyor. Direnci aşamaması 103 seviyesini mümkün kılabilir. İç tarafta, normalleşme süreci TL lehine sonuçlar üretmeye devam ediyor. Biz TL’nin avantajlı durumunun süreceğini düşünüyoruz. Kurlarda sınırlı yükselişler olsa da enflasyon göz önüne alındığında TL güç kazanmaya devam ediyor.

Kurda ılımlı yukarı eğilim devam ediyor. Bu sabah 33,18 civarında işlem görüyor. Aşağıda 32,50 ve 32,00; yukarıda 33,50 ve 34,00 öne çıkan teknik seviyeler.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!