Borsa Yorumu / Phillip Capital – (1.08.2024)

BIST100 Teknik Analizi

BİST 100 endeksi son işlem gününde 10.565-10.703 puan aralığında hareket ederek son işlem gününü %0,50 oranında değer kaybederek 10.638 puandan tamamladı. Endekste son işlem gününde 22 hisse değer kazanırken 77 hisse değer kaybetti.

Son işlem gününde satışların devam ettiği BIST100 endeksinde, 50 günlük ortalamanın belirlediği 10.610 seviyesinin gün içerisinde ihlal edildiğini görsek de, bu bölgeden etkili olan destek alışları ile günü 50 günlük ortalamasının üzerinde tamamlamayı başarmasını teknik açıdan pozitif olarak değerlendiriyoruz. Endekste 50 günlük ortalamanın altındaki kapanışlarda satışların derinleşmesini muhtemel olduğunu düşündüğümüzden haftalık bazda 10.600 bölgesi üzeri kapanış görmek önümüzdeki haftanın seyri için de oldukça önemli olacak. Açıklanan bilançolar ile ayrışmaların ön plana çıktığı endekste, Orta Doğu’da gerilimin artıyor olması riskleri artırıyor. Tansiyonun yüksek seyretmesi önümüzdeki süreçte yurt içi tarafta risk iştahını negatif etkileyebilir.

Teknik Analiz Hisse Önerileri

Kaynak: Phillip Capital Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!