EUR/USD Paritesi Yorumları / Ziraat FX – (31.07.2024)

EUR/USD

Bugün ajandada haftanın kritik gelişmesi olarak Fed faiz kararını açıklayacak. Kararın ardından Fed Başkanı Powell’ın basın konuşması yer alacak. Piyasalarda bugün için faiz indirim beklentisi mevcut değilken, Powell’ın sunumunda para politikasına dair mesajlar vermesi bekleniyor. Son dönemki güvercin söylemlerin yinelenmesi halinde risk iştahı artabilir. Parite ise dünü %0,1 geri çekilmeyle 1,0815 seviyesinde tamamladı. Bu sabah da paritede yatay hareketler gözleniyor. ABD tarafında dün, haziran ayı JOLTS açılan iş sayısı verisi firmaların iş gücü talebinin kısmi yavaşladığına işaret etti. Ayrıca, Conference Board tüketici güveni endeksi verisi, hafif düşüş beklentilerine karşın 97,8 seviyesinden 100,3 seviyesine yükseldi.

Euro Bölgesi’nde ise, Almanya ve bölgenin büyüme verileri takip edildi. Euro Bölgesine beklentilere paralel şekilde büyüme kaydedilirken, Almanya’da ise %0,1 oranında daralma kaydedildi. Ayrıca, ECB’nin para politikasına yön verecek olan verilerden Almanya’da temmuz ayına ilişkin öncü TÜFE verileri beklentilere yakın açıklandı. Teknik seviyelere baktığımızda, bu sabah 1,0816 seviyesinde güne başlayan paritede, 1,0800 -1,0735 seviyeleri destek olarak öne çıkarken, 1,0860 – 1,0925 seviyeleri direnç konumunda.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!