Dolar Yorumları / Ziraat FX – (30.07.2024)

USD/TRY

Merkez Bankası’nın politika faizini beklentilerle uyumlu olarak %50 seviyesinde sabit bıraktığı toplantı özeti bugün yayımlanacak. Son dönemde yurtiçinde açıklanan veriler ekonomide dengelenmenin biraz daha arttığına işaret ederken, bu sabah açıklanan ekonomik güven endeksi temmuz ayında %1,5 oranında azalarak 94,4 değerini aldı. ABD’de gelecek faiz indirimlerinin zamanlaması açısından takip edilecek olan yarınki Fed toplantısı öncesinde piyasa katılımcılarının temkinli hareketleri ön plana çıkıyor. Dün %0,2 oranında yükselen Dolar endeksi (DXY) bu sabah da hafif artıda.

Yurtdışında bugün Avrupa Bölgesinde büyüme verisi öne çıkarken, ABD’de haziran ayı JOLTS iş ilanları ve temmuz ayı Conference Board Tüketici Güven Endeksi yayımlanacak. Ek olarak, ABD’de önemli şirketlerin finansalları risk iştahı üzerinde paritelerde oynaklık yaratabilir. Önemli bir hareketliliğin olmadığı Dolar/TL’de ise dünkü kapanış seviyesi olan 33,08 etrafında yatay hareketler devam edebilir.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!