Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (30.07.2024)

Piyasalara Bakış

BIST 100 güne 10.828 seviyesinden satıcılı başlangıç yaptı. Endekste gün içerisinde satıcılı bir seyir izlenirken, endeks kapanışı 87,4 mlr TL işlem hacmiyle ve %1,45 düşüşle, 10.734 seviyesinden gerçekleşti. Endekste yer alan 24 hissede yükseliş görülürken 76 hisse günü negatif tamamladı. Endekse puan bazlı en fazla negatif etki THYAO ve BIMAS’dan geldi. Bankacılık endeksinde %0,82 düşüş görülürken, sanayi endeksinde %1,43 değer kaybı görüldü. Küresel piyasalar tarafında, ABD 10 yıllık tahvil oranlarındaki yatay seyire karşın, ons altın günü negatif tamamlarken, Dow Jones endeksi hariç ABD piyasaları günü pozitif tamamladı. Avrupa piyasalarında da İngiltere hariç negatif bir seyir hakimdi.

Dün yurt içinde veri akışı adına sakin bir gün tamamlandı. Bugün ise veri akışı adına yurt içinde ekonomik güven endeksi takip edilecek. Yurt dışı piyasalar tarafında ise Almanya’da enflasyon ve büyüme verileri takip edilirken, Avro Bölgesi’nde tüketici güveni ile büyüme verileri izlenecek.

Yurt dışı piyasalarda Fed kararı öncesinde zayıf seyir dün de devam ederken, Avrupa ve ABD’de endekslerin bugüne yatay başlaması öngörülüyor. Borsa İstanbul tarafında da yatay açılış görebiliriz. Endekste yükselişlerde sırasıyla 10.800 ve 11.000 seviyeleri hedef olarak izlenmelidir. Gün içerisinde yaşanılabilecek düşüşlerde ise önce 10.600 ardından da 10.200 gündeme gelecektir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!