Altın Yorumları / Yapı Kredi – (30.07.2024)

Altın

Kıymetli madenler için resim, Dolar’ı ve ABD tahvil faizlerini baz aldığımızda olumlu olarak tanımlanabilir. Bu noktada FED’e dair oluşan ılımlı beklentilerin (esasında bunda FED’in güvercin mesajları zemini oluşturdu) payı olduğunu söyleyebiliriz. Diğer bir konu ise jeopolitik. Orta Doğu’daki gelişmeler güvenli liman talebi yaratıyor. Ajandada FED ve ABD istihdam verileri dikkat çekiyor. Yarın akşam FED piyasaya istediğini (Eylül’de faiz indirimi) verirse ve ABD istihdamı yavaşlarsa haftanın en ideal karışımı oluşmuş olur.

Birinden biri eksik olursa duruma göre mevcut fiyatlama hali sürebilir. Hiçbirinin olmaması ise en tatsız senaryo. Dün iyi geçti. Bugün ise zayıf başlıyor. Hem Dolar biraz güçlü, hem Orta Doğu’da tansiyon biraz azaldı. Altın dünün kapanışı civarında işlem görüyor. Altın 2.275-2.440 Usd bandına geri girmiş durumda. Teknik olarak altın bandın üzerine kalıcılık (önce bandın üzerine çıkması gerek) sağlaması halinde 2.600 Usd seviyesi potada olabilir.

Bu sabah 2.383 Usd seviyesindeki ons altında 2.375 ve 2.350 Usd seviyeleri gün içi destek, 2.400 ve 2.425 Usd seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!