Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (29.07.2024)

Piyasalara Bakış

Haftanın son işlem gününe 10.912 seviyesinden pozitif başlangıç yapan BIST 100 endeksi, gün içinde dalgalı seyir izlese de kapanışını %0,18 artışla 10.891 seviyesinden gerçekleştirdi. Endekse dahil 58 hisse değer kazanırken, 41 hisse ise değer kaybetti. Bankacılık endeksi %0,42 ve sanayi endeksi %0,29 primlendi. Toplam işlem hacmi 84,3 mlr TL seviyesinde gerçekleşti. Küresel piyasalar tarafında ise ABD ve Avrupa piyasalarında alıcılı kapanışlar kaydedildi.

ABD’de takip edilen kişisel gelirler %0,4 olan beklentilerin altında %0,2 olarak gerçekleşirken, kişisel harcamalar ise beklentilere paralel %0,2 seviyesinde açıklandı. Bugünün veri akışında, yurtiçinde önemli gündem maddesi bulunmazken, ABD’de Dallas Fed imalat aktivite endeksi takip edilecek.

Yeni haftaya hem Avrupa hem de ABD piyasalarının alıcılı başlaması bekleniyor. Borsa İstanbul tarafında da alıcılı açılış görebiliriz. Endekste 11.000 aşılıp üzerinde kapanış görülmediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşılmalı. Gerilemelerde 10.800-10.600 aralığı destek konumunda olacaktır. Türkiye’nin 5 yıllık CDS primi ise haftaya 259 seviyesinin üzerinden başlangıç yapıyor.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!