Kripto Para Haberleri – (29.07.2024)

Trump, Bitcoin 2024 Konferansı’nda Konuştu – Wyoming Üniversitesi’nden Bitcoin Araştırma Enstitüsü Hamlesi

Trump, Bitcoin 2024 Konferansı’nda Konuştu

Eski Başkan Donald Trump, hafta sonu gerçekleşen Bitcoin 2024 Konferansı’nda ikinci bir dönem için seçilmesi durumunda, ABD’nin kendi liderliği altında bir “Bitcoin süper gücü” olmasını istediğini söyledi. Ek olarak Trump, hükümetin sahip olduğu kaynaklar ile bir Bitcoin stratejik rezervi oluşturma sözü verdi. Son olarak ise seçilmesi halinde Trump, SEC Başkanı Gary Gensler’i görevden alacağına ve bir kripto danışma konseyi kuracağına söz verdi.

Wyoming Üniversitesi’nden Bitcoin Araştırma Enstitüsü Hamlesi

Wyoming Üniversitesi, Bitcoin hakkında yüksek kaliteli çalışmalar sunmayı amaçlayan UW Bitcoin Araştırma Enstitüsü’nü ağustos ayında açmaya hazırlandığını açıkladı. Bir Bitcoin aktivisti ve Wyoming Üniversitesi’nde Doçent olan Bradley Rettler, 28 Temmuz’da X platformundan yaptığı paylaşım ile yeni enstitüyü duyurdu. Kendisi enstitünün direktörü olarak görev yapacaktır. Bitcoin Araştırma Enstitüsü, 2024 – 2025 Güz döneminin başlayacağı Ağustos ayında resmen açılacaktır.

ABD’li Senatörden 1 Milyon Adet Bitcoin’lik Yasa Tasarısı

Senatör Cynthia Lummis, ABD için toplam arzın %5’i olan en az 1 milyon BTC’lik bir Bitcoin stratejik rezervi oluşturmayı amaçlayan yeni bir yasa tasarısı sundu. Lummis, yeni tasarıyı 27 Temmuz’da Bitcoin 2024 Konferansı’nda eski Başkan Donald Trump’ın konuşmasının ardından duyurdu. Lummis konuşmasında, güvenli saklama kasalarından oluşan bir ağ ve federal hükümetin Bitcoin varlıklarının şeffaf bir şekilde yönetilmesini amaçlayan bir satın alma programı oluşturma planını detaylandırdı.

Hong Kong Finansal Rezervlere Bitcoin Eklemeyi Düşünüyor

Hong Kong yasa koyucusu Johnny Ng, mevzuata uyumun önemini ve Bitcoin’in dijital altın olarak potansiyelini vurgulayarak Bitcoin’i şehrin mali rezervlerine eklemeyi düşündüğünü açıkladı. Ng’nin ilgisi, Donald Trump’un Bitcoin 2024 Konferansı’nda ABD’de stratejik bir Bitcoin rezervi kurulmasına ilişkin yaptığı açıklamanın ardından geldi. Trump’tan esinlenen Ng, Bitcoin’in artan küresel kabulü nedeniyle ulusal rezervlere dahil edilmesini araştırmaktadır.

Ağustos’ta 1 Milyar XRP Kilidi Açılacak

Ripple, XRP’nin en büyük sahibi olarak, 1 Ağustos’ta 1 milyar XRP’yi daha hesaplarından çıkaracak ve bu durum XRP’nin fiyatı üzerinde satış baskısı yaratabilir. Bu aylık kilit açma işlemi 2017’den beri devam ediyor ve hala yaklaşık 44,02 milyar XRP, Ripple’nin hesaplarında bekliyor. Ripple, bu yıl hazinesinden 1.826 milyar XRP sattı ve bu satışlar tokenin fiyatı üzerinde çeşitli etkiler yarattı.

Riot Platforms, Hash Oranını ve Pazar Erişimini Genişletti

Riot Platforms, Kentucky merkezli Block Mining’i 92,5 milyon dolara satın aldı ve hash oranını anında 1 EH/s artırarak ERCOT dışındaki yeni enerji piyasalarına genişledi. Satın alma işlemi, Riot’un rezervlerinden 18,5 milyon dolar nakit ve 74 milyon dolar Riot ortak hisse senedinden oluşuyor ve 2025’e kadar performansa dayalı olarak ek 32,5 milyon dolar daha potansiyel içeriyor. Block Mining, toplam 60 MW kapasiteye sahip iki Kentucky tesisini işletiyor ve Riot, bu kapasiteyi 2024 sonuna kadar 110 MW’a çıkarmayı planlıyor. Block Mining ekibi, operasyonları yönetmeye ve genişleme çabalarını denetlemeye devam edecek. Bu anlaşma Riot’un Bitfarms’ı satın alma girişiminin ardından geldi ve bu girişim, karşı çıkılmış olmasına rağmen yakın zamanda önemli bir hukuki engeli aşmayı başardı.

Ava Labs Mühendislik Başkanı Patrick O’Grady Kendi Şirketini Kurmak için Ekipten Ayrılıyor

Ava Labs’ın Mühendislik Başkan Yardımcısı Patrick O’Grady, şirketten ayrılarak kendi girişimini başlatacağını duyurdu ve Ava Labs’ta Teknik Danışman olarak kalacağını belirtti. O’Grady, Avalanche blok zincirinin saniyede 100.000 işlem gerçekleştirmesini hedefleyen Vryx ölçeklendirme çözümünün geliştirilmesinde önemli bir rol oynadı. Yeni girişimi, uygulama geliştiricilere ağ, depolama ve mutabakat gibi alanlarda yenilikler sunarak onchain deneyimlerini geliştirecek açık ve yüksek performanslı çerçeveler sağlamaya odaklanacak. O’Grady, onchain uygulamaların geleceğine olan inancını ve güvenilir bir internete katkıda bulunmaya devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: ICRYPEX

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!