EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (16.07.2024)

Eur/Usd

Dün Washington Ekonomi Kulübü’nde konuşan FED Başkan Powell, enflasyonunun hedefe ilerlediğine dair güveninin arttığını ifade etti. Başkan genel temkinli duruşunu sürdürmekle birlikte tonunu yumuşatıyor. Son açıklamaları piyasaya moral veriyor. Her ne kadar verilere bağlı seyrin süreceğini ifade etse de verilerde yavaşlama sinyali görülmesi Powell’ın diline de yansıyor. Hal böyle olunca piyasa, Dolar talebini azaltma eğilimi sergiliyor. Tabii fiyatlamada tek konu makro veriler değil. Suikast girişimi sonrası Trump’a daha şans tanınmaya başlandı. ABD’nin 47. başkanı olma ihtimali artınca vaatleri fiyatlara biraz daha fazla girmeye başladı. Bu anlamda önümüzdeki dönemde Trump ihtimali arttıkça ‘canlı ekonomi’ ya da ‘kamu harcama-yatırımları artacak’ beklentileri artabilir. Piyasa makro veriler-FED fiyatlama düzleminden çıkabilir. Makro veriler-FED-Trump düzlemine geçebilir. Dolar’da olası düşüş beklendiği kadar olmayabilir.

Bu hafta veri trafiği daha dengeli. Avrupa’da yarın TÜFE, Perşembe günü ECB faiz kararı açıklanacak. TÜFE manşette 2,5%, çekirdek 2,9% seviyesinde. Piyasa değişim beklemiyor. ECB’nin ise ne söyleyeceği önemli. Başkan Lagarde’ın vereceği mesajlar, çizeceği patika merak ediliyor. Dolar Endeksi kısa vadeli sıkışmasını aşağı yönde kırdı. 104 seviyesindeki ara desteğinde oyalanıyor, tepki veriyor. Bir süre burada oyalanabilir. Bir sonraki destek 103 civarında.

Bu sabah 1,089 seviyesindeki paritede 1,085 ve 1,08 seviyeleri gün içi destek; 1,089 ve 1,093 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten