Altın Yorumları / Yapı Kredi – (16.07.2024)

Altın

FED Başkanı Powell, şahinlik dozunu biraz azalttı ve daha güvercin bir noktaya geldi. ABD makro verilerinin yavaşlama sinyali vermesi sadece Powell’ın değil piyasaların da biraz rahatlamasını sağladı, sağlıyor.
Kazançlı haftanın ardından yeni hafta makro veri trafiğinde biraz daha dengeli ajanda ile başlıyor. Sadece ABD verilerini konuşmayacağız. Diğer taraftan Trump’ın seçim yarışında avantajlı olduğu (suikast teşebbüsü sonrası avantaj kazandığı) algısı ABD tahvil faizini yükseltiyor, Dolar’a destek oluyor. Çünkü Trump yatırım, büyüme ajandası ile yarışta. Diğer yandan suikast girişimi, ABD siyasetindeki çatlağın derinliğini de gösterdi. O yüzden olayın güvenli liman talebi de yaratması normal.

Genel olarak, FED’in yumuşamasını, verilerin yavaşlamasını, Trump’ı ve şirket bilançolarını fiyatlayacağımız haftadayız. Kıymetli madenlere olan iştah sürebilir. Altın için teknik olarak kısa vadede bant (2.275-2.440 Usd) karşımıza çıkıyor. Bandın üst tarafına yakınız, yukarı istek artıyor.

Bu sabah 2.430 Usd seviyesindeki ons altında 2.425 ve 2.400 Usd seviyeleri gün içi destek, 2.440 ve 2.470 Usd seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten