Hisse Tavsiye Listesi / Şeker Yatırım – (11.07.2024)

BIST100 Günlük Yorum

Güne sınırlı yükselişle başlayan BİST100 Endeksi, açılıştan itibaren satıcılı seyrederek günü %0,49 düşüşle 10.743,30 seviyesinde tamamladı. Sınai Endeks %0,12 gerilerken Bankacılık Endeksi %1,19 düşüşle negatif ayrıştı. Bankacılık hisselerindeki negatif görünüm nedeniyle BİST100’te kısa vadede satış baskısının sürebileceğini düşünüyoruz. Bununla beraber olası geri çekilmelerde 19 Temmuz’da Moody’s değerlendirmesi gibi olumlu beklentilerin etkisiyle düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesinin uygun olacağı görüşümüzü koruyoruz.

Global tarafta dün Fed Başkanı Powell’ın Temsilciler Meclisi sunumu takip edildi. Powell enflasyonda düşüş eğilimi oluştuğuna dair biraz güvenim var ifadelerini kullanırken Powell’ın açıklamaları sonrası ABD endeksleri teknoloji hisseleri öncülüğünde yükselişine devam etti. Dün Avrupa Endeksleri de alıcılı seyretti. Bu sabah ABD vadelileri satıcılı seyrederken Asya endeksleri ve Alman DAX vadelisi alıcılı seyrediyor. Global risk iştahının verilerle yön bulmayı sürdürmesini bekliyoruz.

Bugün ABD’de TÜFE verisi bekleniyor. %3,3’den % 3,1’e gerileyeceği tahmin edilen verinin beklentilerden düşük gelmesinin risk iştahını desteklemesi, beklentilerden yüksek bir verinin ise risk iştahını baskılaması beklenir. Yurt içinde, VIOP30 Endeksi akşam seansını %0,24 artışla tamamladı. Endeksin güne sınırlı tepki alımları ile başlamasını, sonrasında ise dalgalı seyrini sürdürmesini bekliyoruz.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi