EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (11.07.2024)

Eur/Usd

Manşetin yüzde 3,3’den yüzde 3,1’e düşmesi, çekirdeğin ise yüzde 3,4 olarak kalması bekleniyor. Saat 15:30 ABD TÜFE verisi açıklanacak. Sonuca bağlı, düşük enflasyon ile piyasa ve FED rahatlayacak. Böylece risk iştahı artacak. FED’in faiz indirimini Eylül’de yapma ihtimali artacak. FED’in de eline bir zayıf veri daha geçmiş olacak. Enflasyon düşüşüne dair yeni bir kanıt edinecek. Bu ihtimalin kaybedeni ise Dolar olacak. Eur, Gbp… vb para birimleri ise kazanan tarafta yer alacak. Eğer veri sonucu düşüş değil de yükselişi, dirençli enflasyonu işaret ederse o vakit az önce ifade ettiklerimizin tersi olacak. Risk iştahı azalacak, Dolar ise günün-kısa vadenin kazananı olacak. FED Başkanı Powell’ın 2 günlük sunum maratonu sonra erdi. Sonuç, FED temkinli olmayı, verilerdeki yumuşamayı yeterli görmemeyi sürdürüyor şeklinde özetlenebilir. Yalnız, işsizlik oranındaki artışa dikkat çekti Powell. Dikkatle takip ettiklerini ifade etti. FED artık sadece enflasyona bakmıyor, işsizliğe de bakıyor diyebiliriz.

Dolar Endeksi 104,7-105,9 sıkışmasını yaşıyor. Enflasyon verisi beklentilerden farklı olursa, sıkışma aşılabilir. Yönü ise veri tayin edecek diyebiliriz. Dolar Endeksi bir süredir ifade ettiğimiz sıkışma bölgesini aşağı yönde geri bırakma çabası içinde. 104 civarı ilk hedef olabilir. Bu hafta açıklanacak veriler resmi netleştirebilir.

Bu sabah 1,084 seviyesindeki paritede 1,08 ve 1,076 seviyeleri gün içi destek; 1,085 ve 1,089 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede saat 15:30’a kadar yatay seyir bekliyoruz. ABD TÜFE verisi beklentilerden saptığı yön-oranda hareket yaratabilir.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten