Altın Yorumları / Yapı Kredi – (11.07.2024)

Altın

Son bir haftalık periyotta altın yüzde 1, gümüş ise yüzde 2 civarında primlendi. Genel olarak havanın biraz yumuşadığı ifade edebiliriz. Zira ABD verileri ekonomide soğuma işareti veriyor. Bugün ise kritik. ABD TÜFE verisi açıklanacak. Manşette hafif düşüş, çekirdekte ise değişiklik olmaması bekleniyor. Sonuç enflasyon endişesini azaltırsa risk iştahı artabilir. ABD para birimi (Dolar Endeksi) ve tahvil faizleri düşüş kaydedebilir. Kıymetli madenlerin talebi ise artabilir. Eğer sonuç enflasyon endişelerini artırırsa bu durumda kıymetli madenler değer kaybedebilir. Saat 15:30’da veriyi karşılayacağız.

Son dönemde haber akışı altını bir banda sıkıştırdı. Bir iki haftadır gelen haberler ise altını bandın üst sınırına yaklaştırıyor. Bugünkü veri bandın kırılmasını sağlayabilir mi? Kabaca yüzde 2,5 ve üzeri
yükseliş gerekli. Bunun için enflasyonda majör bir düşüş olmalı diye düşünüyoruz. Ama şunu söylemek daha kolay, zayıf veri altını bandın üst sınırına yaklaştırır (2.440 Usd). Altın için teknik olarak kısa vadede bant (2.275-2.440 Usd) hareketi sürebilir.

Bu sabah 2.380 Usd seviyesindeki ons altında 2.375 ve 2.350 Usd seviyeleri gün içi destek, 2.390 ve 2.410 Usd seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede saat 15:30’a kadar yatay seyir bekliyoruz. ABD TÜFE verisi beklentilerden saptığı yön-oranda hareket yaratabilir.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten