Dolar Yorumları / Ziraat FX – (10.07.2024)

USD/TRY

Dün ABD’de Fed Başkanı Powell’ın sunumu piyasaların odağındaydı. Powell, 2024’ün ilk çeyrek verilerinin, enflasyon ve faiz indirimleri yolunda güveni desteklemediğini ve faiz indirimlerinin şu an için “uygun olmadığını” belirtti. Ancak Powell, faizlerin çok geç indirilmesi halinde ekonominin zayıflayabileceği konusunda da uyarılarda bulundu. İşgücü piyasası koşullarının ise soğuduğunu ancak hala güçlü olduğunu vurguladı. Bu ortamda, ABD piyasaları yatay görünümlerle günün tamamladılar. Fiyatlamalar tarafında ise Dolar Endeksi (DXY) 105 seviyesinin hafif üzerinde seyrederken ABD 10 yıllık tahvil getirileri ise yatay seyrediyor.

Yurtiçinde ise dün Hazine’nin gerçekleştirdiği Eurobond ihracında getirinin %7,3 düzeyinde (beklenti %7,625 idi) oluştuğu tahmin ediliyor. Veri gündeminde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve
Hükümet Başkanları Zirvesi ile NATO Atlantik Konseyi Devlet/Hükümet Başkanları Oturumu’na katılacak. ABD tarafında, Fed Başkanı Powell’ın konuşması takip edilecek. Ayrıca, Fed üyelerinden Bowman ve Goolsbee’nin konuşmaları önemli olabilir. Kur tarafında ise dün yaşanan %0,6 yükseliş sonrası Dolar/TL’de 33,0 seviyesi üzerindeki kısa vadeli kapanışlar baskıyı artırabilir.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten