Altın Yorumları / Yapı Kredi – (2.07.2024)

Altın

Jeopolitik kanatta Orta Doğu, Uzak Asya odaklı gelişmeleri takip ediyoruz olumsuz haber akışı olması halinde güvenli liman talebi görülebilir. Diğer taraftan FED’in faiz patikası makro veriler rehberliğinde ilerlemeyi sürdürüyor. Makro verilerde gelen karışık sinyaller ve FED’in faiz indirim sürecinde takındığı temkinli duruş altın fiyatlarının yatay bir alanda konsolide olmasını sağlıyor. Gelen makro veriler FED tarafından yeterli bulunmuyor. FED üyelerinin gevşeme adımlarına başlaması için bu hafta gelecek istihdam verileri önemli olabilir. İstihdam piyasasında yaşanabilecek olumsuzluklar enflasyon endişelerinin önüne
geçebilir. Cuma günü açıklanacak olan TDI veri setini bu bakımdan önemli görüyoruz. Veri sonucuna göre altının hareketleri bant hareketinden yukarı-aşağı savrulma yaşayabilir. Mevcut dinamik ile altın mevcut seviyelerinden uzaklaşamıyor. O yüzden kısa vadede bant (2.275-2.440 Usd) hareketi sürebilir.

Bu sabah 2.330 Usd seviyesindeki ons altında 2.300 ve 2.275 Usd seviyeleri gün içi destek, 2.350 ve 2.375 Usd seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten