EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (27.06.2024)

Eur/Usd

FED üyeleri gevşeme konusunda tedbirli olmaya devam ediyor, ABD verileri AB verilerine göre daha iyi, Fransa’da seçim belirsizliği söz konusu gibi gerekçeler Dolar talebini canlı tutan sebepler. Bunlara bir de Japon Yeni’ndeki zayıflık da eklendi. Yen’deki kayıplar sürüyor. Dolar-Yen paritesinde 150 kritik seviyesinin yukarı geçilmesi ile 170 seviyesine çıkış kapısı aralandı. Bugün itibari ile 160,4 civarında bulunan paritenin yukarı yönde ilerleyeceğini düşünüyoruz. Yen’in Dolar Endeksi’ndeki ağırlığı (13,6%) dikkate alındığında 1 puana yakın yükselişe sebep olabilir. Endeks bu sabah 105,95 seviyesinde işlem görüyor.

Bugün ve yarın ABD’de açıklanacak veriler takip edilecek. Bugün 1. çeyrek büyümesinin 3. okuması açıklanacak. Yarın ise kişisel tüketim harcamaları endeksi dikkat çekiyor. Bunların dışında da verileri karşılayacağımızı belirtelim. Beklentilerden sapan veriler hareket yaratabilir. Güçlü veri güçlü Dolar sebep-sonuç olarak not edilebilir.

Bugün yapılacak Biden-Trump münazarasının seçim tahminleri üzerinden Dolar’ı etkileyebileceğini belirtelim. Dolar Endeksi bir süredir ifade ettiğimiz sıkışma bölgesinin üstüne çıkmaya çalışıyor. 105,7 seviyesi üstü fiyatlama isteği ile güne başlıyor. Bu sabah 1,069 seviyesindeki paritede 1,066 ve 1,061 seviyeleri gün içi destek; 1,073 ve 1,078 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten