EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (25.06.2024)

Eur/Usd

Fransa’nın erken seçim kararı alması ve seçim sonucunda Fransa’nın AB’den ayrılması riski yaratabileceği spekülasyonuna yol açıyor (politik risk). Diğer taraftan Avrupa ekonomisinde imalat sanayinin hala daralma bölgesinde olması, hizmetler tarafının da genişleme bölgesinde ivme kaybı yaşaması ekonomik risklerin devam ettiğine işaret ediyor. Ekonominin nefes alması için ECB’nin gevşeme adımlarının devam etmesi gerekebilir. ABD tarafında ise ekonomik veriler Avrupa tarafına göre daha iyi geliyor. FED güçlü istihdam ve beklenenden iyi gelen PMI verileri sebebi ile enflasyonda kalıcı gerileme görmeden gevşeme adımı
atmak istemiyor. Diğer taraftan USDJPY yakından takip ettiğimiz ve 152 seviyesinden itibaren yükseliş yönünde takip ettiğimiz parite yukarı yönlü isteğine devam ediyor. Sözlü müdahale noktalarına yakın yerdeyiz. Sözlü müdahalelerin, devam eden yukarı hareketin zamanlamasını etkilese de yönünü değiştirmeye yetmediğini düşünüyoruz. USDJPY tansiyonun yüksek kalması Dolar talebinin kuvvetli olmasına neden oluyor.

Dolar Endeksi bir süredir ifade ettiğimiz sıkışma bölgesinin üstüne çıkıyor. 105,85 seviyesinde yukarı risk sinyali ile güne başlıyor. Bu sabah 1,073 seviyesindeki paritede 1,066 ve 1,061 seviyeleri gün içi destek; 1,073 ve 1,078 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten