EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (24.06.2024)

Eur/Usd

Cuma günü açıklanan PMI verileri Batı dünyası ekonomileri için sinyal verdi. Veriler hizmet sektörünün daha iyi, imalatın ise görece zayıf olduğunu işaret etti. Dikkat çeken ise Avrupa’nın imalatta sıkıntılı olması oldu. Son Avrupa Parlamentosu seçim sonucu (sağ kanadın güç kazanması) siyasi baskı-belirsizlik oluşmasını beraberinde getirdi ve ekonomik aktiviteyi olumsuz etkilediği speküle ediliyor. Örneğin Fransa’nın erken seçim kararı alması ve seçim sonucunda Fransa’nın AB’den ayrılması riski yaratabileceği spekülasyonuna yol açıyor.

Makro veriler farklı sinyaller üretebiliyor. Örneğin ABD PMI verileri güçlü geldi ama konut satışları düştü. Zıt sonuçlar aynı gün içinde de oluşabiliyor. Bir ekonominin verileri trend oluşturmuyor. Yine bir
bölgenin-ülkenin verileri diğer ülkelere göre sürekli iyi gelmiyor. Kısaca hem ülke içinde hem ülkeler arasında sürekli güçlü-zayıf bir trend söz konusu olamıyor. Ancak genel bir hız kaybı olduğunu belirtelim. Buradan hareketle bu hafta veri trafiğinin yoğun olması farklı-zıt sinyaller gelebileceğini işaret ediyor. Beklentilerden sapan veriler hareket yaratabilir. Dolar Endeksi bir süredir ifade ettiğimiz sıkışma bölgesinin üstüne çıkıyor. 105,85 seviyesinde yukarı risk sinyali ile güne haftaya başlıyor. Bu sabah 1,069 seviyesindeki paritede 1,066 ve 1,061 seviyeleri gün içi destek; 1,073 ve 1,078 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede yatay-sınırlı negatif seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten