EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (20.06.2024)

Eur/Usd

ABD makro verilerde zayıflık sinyali gelmeye devam ediyor. Dün açıklanan ABD ÜFE beklenti altında kalarak aylık bazda yüzde 0,2 artışa işaret etti. Üretici fiyatlarında yıllık bazda artış Mayıs’ta yüzde 2,2 artış gösterdi. Ağırlıklı olarak bu ay gelen veriler ABD ekonomisinin arka planda zayıfladığına işaret etmeye devam ediyor. Buna rağmen FOMC toplantısında görüldüğü üzere FED temkinli durmaya devam etmek
istiyor. Bundan sonrası yine datalara bağlı. FED’in biraz şahin olması baskı yaratıyor. Bu anlamda önümüzdeki datalara bağlı olarak FED’in duruşu yumuşama kaydedebilir. Yılın devamında faiz indirimi Eylül’e çekilebilir. İyi senaryo bu olabilir. Beklentilerin öne çekilmesi ise parite üzerinde oluşan baskının azalmasını sağlayabilir.

Dolar Endeksi aşağıda 104,9 yukarıda 105,9 aralığı sıkışmasının altına indi. TÜFE verisi sonrasında dün gelen ÜFE ile hava yumuşak kalmaya devam etti. Bu sabah 1,0740 seviyesindeki paritede 1,073 ve 1,071 seviyeleri gün içi destek; 1,082 ve 1,089 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten