Borsa Yorumu / Tacirler Yatırım – (12.06.2024)

BIST 100 Teknik Analiz

ABD borsalarında zirveler tazelense de küresel risk iştahının zayıf olduğu bir dönemdeyiz. Avrupa’da seçim sonrası satışlar sürerken, Asya’da ise verilerin baskısı hissediliyor. Borsa İstanbul’da işlem vergisine dair belirsizlik sürerken, dün bazı haber ajanslarında vergi konusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edilebileceğine dair içerikler paylaşılması BIST’e sınırlı alımlar ve para girişi getirdi. Bununla beraber, henüz resmi kaynaklardan somut bir açıklama olmadığını ve konuya dair belirsizliğin sürdüğünü belirtelim.

Bugün, Kurban Bayramı öncesi nakit yaratma amaçlı satışlar için son işlem günü. Bu durumun sınırlı bir baskısı olabilir, ancak üç haftadır ciddi bir satış süreci yaşandığından BIST’te nakit yaratma amaçlı işlem yoğunluğunun düşük kalmasını bekleriz. İşlem vergisi konusundaki belirsizlik çözülmeden BIST’te belirgin bir rahatlama beklemesek de, takas avantajı nedeniyle yarın ve Cuma günü alım tarafında biraz daha iştahlı bir piyasa görmemiz mümkün.

BIST 100 endeksi için yakın vadeli destekler 9950 ve 9700, dirençler ise 10150 ve 10350. Günün ajandasında ABD TÜFE verileri ve Fed faiz kararı ile ileriye dönük beklenti ve açıklamalar öne çıkıyor. Fed’den faiz değişikliği beklemiyoruz. Ancak, bu yıla dair faiz indirim tahminleri azaltılabilir. Türkiye 5 yıl vadeli CDS primleri ise güne 265 baz puandan başlıyor.

VIOP30 Teknik Analiz

Haziran ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 11.193 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 11.230 ve ardından 11.300 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde ise 11.150 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 11.100 puan seviyesi.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten