Altın Yorumları / Yapı Kredi – (12.06.2024)

Altın

Jeopolitik haber akışının arka planda kalması makro verileri ön plana çıkardı. Güçlü gelen ABD TDI verisi, ekonomide ısınmanın beklenenden çok olduğu izlenimi verdi. Enflasyon beklentilerinin artması ve FED sıkılaşma süresinin uzun süreceği beklentisi ABD 10 yıllık faizinin yükselmesine ve dolar talebinin artmasına neden olurken altın fiyatlarında baskılı seyir görüldü. Bugün ABD TÜFE ve FED faiz kararı fiyatlamalar için oldukça önemli olacak. Zayıf gelen veri alıcılı seyri beraberinde getirebilir. Veri ve yansımaları FED toplantısı sonrasında yapılacak açıklamaların tonunu etkileyebilir. Güçlü TÜFE ise havayı
bozabilir. Beklentiler dahilinde gelebilecek TÜFE ise havanın temkinli-iyimser tonda devam etmesini sağlayabilir. Altın 2.275-2.440 Usd bant hareketine devam ediyor. Kuvvetli istihdam verisi değerli metalin kanalın alt bandına yaklaşmasına neden oldu.

Bu sabah 2.311 Usd seviyesindeki ons altında 2.275 ve 2.255 Usd seviyeleri gün içi destek, 2.310 ve 2.330 Usd seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede ABD TÜFE verisi(TSİ 15:30) açıklanana kadar yatay seyir bekliyoruz. Sonrasında yön-hareket verinin sonucuna göre şekillenebilir.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten