Dolar Yorumları / Yapı Kredi – (10.06.2024)

Usd/TL

Cuma günü açıklanan istihdam verileri hafta içinde açıklanan diğer istihdam verilerinin aksine güçlü sonuçlandı. Mayıs ayı içinde işbaşı yapanların sayısı beklentilerin yarım katı, önceki verinin 2/3’ü kadar fazla oldu. Diğer dikkat çekici husus ise ücretlerdeki artış oldu, beklentilerin aksine arttı. Soru işareti yaratan alt başlık ise işsizlik oranı oldu. Yüzde 4 seviyesine çıkan işsizlik ana resimde zayıflık sinyali verdi.

Günün sonunda yukarıdaki veriler güçlü işe alım sayısı Dolar talebi yarattı, FED iyimserliğini azalttı, piyasaları baskıladı. Dolar Endeksi 105,1 seviyesine çıktı. Bu hafta kritik bir ajandaya sahip. Çarşamba TÜFE, akşamında ise FED faiz kararı açıklanacak. FED TÜFE ardından kararını açıklayacak olması karar seti içeriğinin daha geniş olmasını sağlayabilir. TÜFE’nin sonucu FED kararına yansıyabilir. İç tarafta, normalleşme süreci devam ettikçe hava TL lehine gelişmeye devam ediyor. Yatırımcı algısında TL lehine değişim görülüyor.

Uygulanan sıkı para politikası ve TL enstrümanların cazip hale getirilmesi Dolar talebinin azalmasına neden oluyor. TL’de geçiş ilgisi devam ediyor. Kurun yukarı eğilimi zayıflıyor. Bu sabah 32,52 civarında
işlem görüyor. Aşağıda 32,00 ve 31,50; yukarıda 33,00 ve 33,50 öne çıkan teknik seviyeler.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten