Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (7.06.2024)

Piyasalara Bakış

Güne pozitif başlayan endeks, günün genelinde dalgalı seyrini sürdürdü ve %0,69 değer kaybıyla 10.280 seviyesinden günü tamamladı. Toplam işlem hacmi 83,9 mlr TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 46 hisse değer kazandı, 51 hisse değer kaybetti. Endekse puan bazlı en yüksek katkı sağlayan hisse ULKER olurken, en fazla negatif etki THYAO, KCHOL ve AKBNK’den geldi. Bankacılık endeksinde %0,56 ve sanayi endeksinde ise %0,20 değer kaybı görüldü. Küresel piyasalar tarafında ABD piyasaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, Avrupa piyasalarında pozitif kapanışlar görüldü.

Dün yurt içinde veri akışı sakindi. Yurt dışında ise Avro Bölgesi’nde perakende satışlar nisanda bir önceki aya göre %0,5 geriledi. Avrupa Merkez Bankası faiz kararı toplantısında, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 bp indirerek %4,25 seviyesine düşürdü. ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde 229 bin kişi olarak açıklandı. Bugün yurt içinde hazine nakit dengesini takip edeceğiz. Yurt dışında ABD’de tarım dışı istihdam günün en önemli verisi olurken, Almanya’da sanayi üretimi ve Avro Bölgesi’nde ilk çeyrek büyüme verileri açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bugüne yatay başlamasını, günün devamında 10.300-10.000 aralığındaki seyrine devam etmesini bekliyoruz. Yukarı yönlü denemelerin hedefi 10.600-10.700 bölgesi olmakla birlikte, bu bölgeye doğru her denemenin, bayram öncesi satış fırsatı olarak kullanılacağı görüşündeyiz.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni