EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (7.06.2024)

Eur/Usd

Avrupa merkez bankası ECB faiz kararını bugün açıklandı. Euro Bölgesi’nde enflasyonun zayıf ekonomik büyüme görünümünden daha az sorun teşkil etmeye başlamasıyla gösterge faiz oranlarını yaklaşık 5 yıl sonra ilk kez düşürdü. ECB 25 baz puan faiz indirimine giderek refinansman faizini %4,25 seviyesine çekti. Basın toplantısında Lagarde Faizleri yeterince kısıtlı tutacaklarını, sıkılaştırma sürecini toplantıdan toplantıya alacağımız kararlarla belirleneceğini belirterek temkinli bir duruş sergiledi. Kararın parite fiyatlamalarında önceden fiyatlandığı için hareketlilik getirmedi.

Bugün açıklanacak ABD istihdam verisi paritede hareketlilik yaratabilir (saat 15:30). Veri seti beklentilerden saptığı ölçüde hareket artabilir. Sınırlı sapmaların (+/-) mevcut fiyatlama davranışını çok değiştirmesini beklemiyoruz. Beklenenden zayıf gelebilecek veri ise FED üzerinde faiz indirim beklentilerin artmasına neden olabilir. Veri setinde işsizlik oranın ise ayrıca önemli olduğunu düşünüyoruz. %3,9 gelmesi beklenen veri %4 ve üstü gelirse iş gücü piyasasında güç kaybının beklenenden hızlı olduğunu düşündürecektir.

Teknik olarak Dolar Endeksi’nde 200 günlük ortalama 104,2 seviyesini önemli buluyoruz. 104,2 seviyesi altı kapanışlarda dolar talebi azalmaya devam edebilir. Bu sabah 1,089 seviyesindeki paritede 1,085 ve 1,079 seviyeleri gün içi destek; 1,091 ve 1,095 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede TSİ 15:30’da açıklanacak ABD TDI verisine kadar yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten