Kripto Para Haberleri – (7.06.2024)

Robinhood, Kripto Borsası Bitstamp’ı Satın Alacağını Duyurdu – Semler Scientific Bitcoin Alımına Devam Ediyor

Robinhood, Kripto Borsası Bitstamp’ı Satın Alacağını Duyurdu

Popüler ticaret platformu Robinhood, 6 Haziran Perşembe günü, kripto borsası Bitstamp’ı 200 milyon dolarlık bir nakit anlaşmasıyla satın alacağını duyurdu. Bu, Robinhood’un şimdiye kadarki en büyük anlaşmasıyla dijital varlıklar pazarına daha geniş bir şekilde girmeyi hızlandırma planının bir parçası olarak gerçekleşmektedir. Robinhood, Bitstamp’ın satın alınmasını 2025 yılına kadar tamamlayacaktır.

Semler Scientific, Bitcoin Alımına Devam Ediyor

Geçtiğimiz ay hazinesine Bitcoin ekleyerek gündem olan ve Nasdaq borsasında listeli olan Semler Scientific adlı medikal üreticisi, 17 milyon dolar değerinde Bitcoin aldığını duyurdu. Yayınladığı S-3 dosyasına göre firma, 28 Mayıs tarihindeki ilk Bitcoin alımı ile toplamda 828 adet Bitcoin’e sahiptir. Ek olarak firma, elde edilen gelirin bir kısmının daha fazla Bitcoin satın almak için kullanılmasıyla 150 milyon dolarlık ek borçlanma senedi toplayabileceğini duyurdu.

The Sandbox’tan 1 Milyar Dolarlık Değerleme Sınırıyla 20 Milyon Dolarlık Finansman

Animoca Brands’ın bir yan kuruluşu olan The Sandbox, açık metaverse içinde yaratıcı ekonomisini genişletmeyi amaçlayan 1 milyar dolar değerleme sınırında 20 milyon dolarlık bir finansman duyurdu. Kingsway Capital ve Animoca Brands liderliğinde LG Tech Ventures ve True Global Ventures’in katılımıyla sağlanan bu finansman, The Sandbox’ın kültürün oyunla kesiştiği merkezi olmayan bir sanal dünya vizyonunu destekleyecektir.

Spot Bitcoin ETF’lerinde Arka Arkaya 18 Günlük Giriş ile Rekor Kırıldı

6 Haziran tarihli verileri incelediğimiz zaman, spot Bitcoin ETF’lerinde toplamda 217 milyon dolarlık giriş yaşandı. Böylece arka arkaya 18 gün boyunca para girişi gerçekleşmiş oldu ve bir önceki giriş serisi rekoru kırıldı. ETF bazında değerlendirildiğinde en yüksek giriş 350 milyon dolar ile IBIT tarafında gerçekleşirken, ARKB ve GBTC tarafında sırasıyla 96 milyon ve 37.5 milyon dolarlık çıkış gerçekleşti.

Telegram, Dijital Mini Uygulama Ödeme Sistemi Telegram Stars’ı Başlattı

Perşembe günü Telegram CEO’su Pavel Durov, dijital ürünler ve hizmetler için yeni bir uygulama içi ödeme sistemi olan Telegram Stars’ı duyurdu. iOS ve Android’de kullanılabilen Telegram Stars, kullanıcıların dijital hizmetler satın almasını sağlarken, geliştiricilerin bu yıldızları Fragment borsası aracılığıyla The Open Network’ün yerel tokeni olan TON’a dönüştürmelerine olanak tanıyor. Apple ve Google’nin uygulama içi satın alımlarda aldığı %30 komisyona rağmen Telegram, Telegram Stars ile satın alınan reklamları sübvanse edecek ve geliştiriciler uygulamalarını tanıtmak için yıldızları yeniden yatırım yaparsa, komisyonu neredeyse sıfıra indirecek.

Robert Kiyosaki, Bitcoin’in Ağustos 2024’e Kadar 350 Bin Dolara Ulaşacağından Emin

‘Rich Dad Poor Dad’ kitabının yazarı Robert Kiyosaki, ABD liderlerinin yetersizliğini gerekçe göstererek Bitcoin’in fiyatının 25 Ağustos’a kadar 350.000 dolara ulaşacağını öngördü. Bu tahmininin spekülatif olduğunu kabul etse de gerçekleşmesini umuyor. Uzun süredir Bitcoin savunucusu olan Kiyosaki; ABD dolarının muhtemel çöküşünden korunmak isteyen bireyler ve kuruluşlar için BTC, altın ve gümüşün vazgeçilmez varlıklar olduğunu sürekli olarak dile getiriyor. Bu yılın başlarında, BTC’nin Haziran 2024’te 100.000 dolara ve yıl sonuna kadar 300.000 dolara ulaşacağını öngörmüştü.

Arjantin, Cardano’ya Evet Diyor

Cardano, Entre Ríos ile stratejik bir ittifak kurdu. Bu ittifat, Vali Rogelio Frigerio ile Cardano’dan Rafael Fraga arasında imzalanan bir törenle duyuruldu, Arjantin’de büyük ilgi uyandırdı. Ortaklığın detayları açıklanmasa da, sektör uzmanları bunun eğitim programları, geliştirici ekosistemi geliştirme veya Cardano blok zinciri üzerinde devlet hizmetleri için pilot projeler içerebileceğini öne sürüyor.

SingularityNET, Polkadot Parachain ve OriginTrail’e katıldı

SingularityNET, 6 Haziran’da Finbold ile paylaşılan en son bilgilere göre, Trace Labs ile stratejik bir ortaklık duyurdu. Bu ortaklık, SingularityNET’in Yapay Genel Zeka (AGI) araştırma alanındaki uzmanlığını ve Trace Labs’ın Web3 ve AI çözümlerini ticarileştirme deneyimini bir araya getiriyor. Bu iş birliğinin temel amacı, AI veri analizinin temelini oluşturan Bilgi İnterneti’ni zenginleştirmek olacak.

Kaynak: ICRYPEX