Dolar Yorumları / Yapı Kredi – (6.06.2024)

Usd/TL

ABD özel sektör istihdam verisi beklentilerin altında kaldı. ISM hizmet, hizmet PMI verileri ise beklentilerden daha iyi sonuçlandı. ISM hizmet verisinin alt başlıklarına baktığımızda önceki veriye göre iyi gelen tarafın ağırlıklı olduğunu söyleyebiliriz. Hizmet PMI verisinde ABD, AB ve Asya verilerinin iyi sonuçlandığını bu sebeple genel ekonomik performansa dair beklentilerin darbe almadığını düşünüyoruz. Bu durumda piyasanın risk iştahının artması ve Dolar’dan biraz uzaklaşması beklenen fiyatlama oluyor.

ABD özelinde yarın açıklanacak aylık istihdam veri seti önem arz ediyor. Veri seti piyasaları hareketlendirme potansiyeli taşıyor. Dolar Endeksi 104 civarındaki seyrini koruyor. İç tarafta, normalleşme süreci devam ettikçe hava TL lehine gelişmeye devam ediyor. Yatırımcı algısında TL lehine değişim görülüyor.

Dün, gelişmekte olan bazı ülkelerdeki seçimlerin çakışması ve seçim sonuçlarının anketlerden farklı olması para piyasalarını hareketlendirdi. TL de bundan nasibini aldı. Hareketlenmenin yerini sükûnete bırakacağını düşünüyoruz. Kurun yukarı eğilimi zayıflıyor. Bu sabah 32,31 civarında işlem görüyor. Aşağıda 32,00 ve 31,50; yukarıda 33,00 ve 33,50 öne çıkan teknik seviyeler.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten