Kripto Para Haberleri – (6.06.2024)

Tether’den 18 Milyon Dolarlık Yatırım – Bitcoin Opsiyonları Fiyatlaması 74.000 Dolar Üzerinde

Tether’den 18 Milyon Dolarlık Yatırım

Tether, tamamen düzenlenmiş, blok zinciri özellikli bir finans kurumu olan XREX Group’a 18,75 milyon dolarlık stratejik bir yatırım yaptığını duyurdu. Bu iş birliği, dijital varlık endüstrisinde inovasyonu teşvik etmeyi, gelişmekte olan pazarlarda USDT tabanlı sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmayı ve düzenleyici teknolojiyi yenilemeyi amaçlamaktadır.

Bitcoin Opsiyonları Fiyatlaması 74.000 Dolar Üzerinde

Bitcoin opsiyonlarının son zamanlarda 74.000 doların üzerindeki fiyatlarıyla haziran vadeli olarak büyük miktarlarda satın alınması, yatırımcıların fiyatın ay sonuna kadar 74.000 doları aşmasını beklediğini göstermektedir. QCP Capital analistleri, bu opsiyonlarda önemli bir boğa faaliyeti olduğunu belirtti ve bunun 74.000 doların üzerinde kesin bir kırılma beklentisini işaret ettiğini ifade etti. Deribit’ten gelen veriler, en yüksek opsiyon ilgisinin 75.000 dolarlık call opsiyonlarında olduğunu gösteriyor. Ayrıca, çarşamba günü en yüksek işlem hacmi, haziran sonunda vadesi dolan 80.000 dolarlık call opsiyonları için gerçekleşti ve bu opsiyonlar 1723 kontrat ile toplamda 123 milyon doları aştı.

Spot Bitcoin ETF’lerinde 17 Günlük Giriş Serisi

5 Haziran tarihli verileri incelediğimiz zaman, spot Bitcoin ETF’lerinde 488 milyon dolarlık giriş gerçekleşti ve böylece arka arkaya 17 gün boyunca giriş gerçeklemiş oldu. En uzun giriş serisi ise ocak ve şubat aylarında kaydedilmiş olup, 17 günlük giriş serisi ile bu durum eşitlenmiştir. ETF bazında değerlendirme yapıldığında ise bütün ETF’lere giriş gerçekleşmiştir. En yüksek giriş ise 221 milyon dolar ile FBTC tarafında meydana gelmiştir.

Chainlink Yine En Çok Gelişme Sağlayan RWA Zirvesinde

Chainlink; iki ay üst üste, en çok geliştirilen RWA projesi olarak öne çıktı. Ethereum üzerinde inşa edilmiş merkezi olmayan blok zinciri oracle ağı olan Chainlink (LINK), son 30 günde en fazla geliştirme faaliyetine sahip varlık olarak bir kez daha öne çıktı. Santiment’in tweetine göre, LINK’i Synthetix (SNX), Centrifuge (CFG) ve Oraichain (ORAI) takip ediyor.

Ethereum Ekosistem Kullanıcıları 2020’den Bu Yana 9 Kat Arttı

Ethereum ekosisteminde sadece dört yıl öncesine kıyasla neredeyse dokuz kat daha fazla günlük aktif kullanıcı bulunmaktadır ve analistler artan talebin Ethereum’u yeni zirvelere taşıyacağını söylemektedir. Buna ek olarak kripto ETF ihraççısı VanEck, Ethereum için fiyat hedefini yükselterek 2030 yılına kadar Ethereum’un 22.000 dolar seviyesine ulaşmasını beklediğini paylaştı.

Ripple Sınır Ötesi Ödeme için Clear Junction ile Ortaklık Kurdu

Ripple, düzenlenmiş kurumlar için küresel bir sınır ötesi ödeme çözümleri sağlayıcısı olan Clear Junction ile yeni bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Ripple ödemeleri GBP ve EUR cinsinden güvence altına alınacaktır ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde daha fazla para biriminin güvence altına alınması planlanmaktadır.

SEC Başkanı, Spot Ethereum ETF’lerinin Biraz Zaman Alacağını Açıkladı

SEC Başkanı Gary Gensler, geçtiğimiz ay ilgili 19-4b başvurularını onaylamasına rağmen spot Ethereum ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin biraz zaman alacağını açıkladı. Gensler, ETF başvurularının normal prosedürlerden geçti fakat piyasaya sürüleceği zaman çizelgesi konusunda belirsizliğini korudu. Ayrıca SEC başkanı, kripto borsalarını çirkin uygulamalar nedeniyle eleştirdi ve piyasanın dolandırıcılık ve manipülasyonla dolu olduğunu söyledi. SEC’in piyasalar arasında bütünlüğü sağlamaya kararlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Cosmos Hub Blok Zincirinde Dört Saatlik Kesinti

Cosmos Hub blok zinciri bu sabah erken saatlerde beklenmedik bir şekilde yaklaşık dört saatlik bir kesinti yaşadı. Cosmos Hub kesintisi, Hub doğrulayıcılarının Liquid Staking Modülü’ndeki bir güvenlik açığını giderdiği v17 yükseltmesi sırasında meydana geldi. Daha sonrasında Cosmos Hub, kesintiye neden olan sorunun çözüldüğünü açıkladı.

Kaynak: ICRYPEX