Kripto Para Haberleri – (5.06.2024)

DWF Labs, 12 Milyon Dolar Değerinde FLOKI Satın Alacak – Spot Ethereum ETF’lerine İlk 5 Ayda 1 Milyondan Fazla ETH Girebilir

DWF Labs, 12 Milyon Dolar Değerinde FLOKI Satın Alacak

Floki (FLOKI), kripto ticaret firması DWF Labs’tan önemli bir yatırım alacağını duyurdu. Bu gelişme, kripto ticaret firmasının 12 milyon dolar değerinde FLOKI token satın alma planlarını açıklamasının ardından geldi. Salı günü yapılan duyuruya göre; DWF Labs, satın alma işlemini açık piyasadan ve Floki proje hazinesinden yapılacak alımlar arasında paylaştıracaktır.

Spot Ethereum ETF’lerine İlk 5 Ayda 1 Milyondan Fazla ETH Girebilir

K33 Research analistleri, yeni ABD spot Ethereum ETF’lerinin ilk 5 ay içinde net 3,1 milyar ila 4,8 milyar dolar arasında bir giriş çekebileceğini öngörüyor. Küresel olarak, Ethereum ETP’leri, Bitcoin ETP’lerine kıyasla önemli bir varlık oranına sahip. ABD Ethereum vadeli ETF’lerinin düşük rakamlarına rağmen, bu durum talep eksikliğinden ziyade lansman zamanlamasına bağlanıyor. CME’nin ETH açık pozisyonu, ABD’de güçlü kurumsal ilgi olduğunu gösteriyor.

Polygon Labs, ZK Teknolojisinin Yeni Dalgasına Öncülük Etmek için Lider ZK Mühendislik Girişimi Toposware’yi Satın Aldı

Toposware ve Polygon Labs, ZK kanıtlama teknolojisini geliştirmeyi amaçlayan önemli bir iş birliğini duyurdu. Toposware, Polygon Labs’e katılarak AggLayer, Polygon CDK ve Polygon zkEVM gibi çeşitli Polygon teknolojilerinde yeniliği artıracak. Toposware’nin uzmanlığı, Ethereum tabanlı zincirlerin güvenliğini ve bağlantısını artıran ve maliyetleri düşüren Type 1 zkEVM prover’in geliştirilmesinde önemli bir rol oynadı. Bu satın almanın, özellikle Polygon PoS ağını bir ZK güvenli zincire yükseltmeye yönelik devam eden araştırmalarla tüm Polygon protokollerini önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor.

Ark Labs, Yeni Bitcoin Layer 2 Ödeme Ağını Geliştirmeye Başladı

Lightning Network, daha hızlı ve düşük maliyetli ödemeler sağlasa da, kanal ve likidite yönetiminin karmaşıklığı birçok kullanıcıyı fonlarının kontrolünü feda ederek, saklamalı Lightning cüzdanlarına yönlendirdi. 2023 yılında önerilen Ark protokolü, Lightning Network’ün yanında daha basit bir kullanıcı deneyimi sunarken kendi kendine saklama imkanı sağlayan bir Bitcoin Layer 2 ölçeklendirme çözümüydü. Ark Labs CEO’su Marco Argentieri, Ark’ın Bitcoin’de zaten uygulanabilir olduğunu ve şirketin lansmanıyla kullanıcıların hemen ölçeklenebilir, sorunsuz işlemlerden faydalanabileceğini belirtti.

Bitwise CIO’su, Washington’un Kriptoya Yönelik Değişen Tavrını Eleştirdi

Bitwise CIO’su Matt Hougan, piyasanın Washington’un kripto paralara yönelik giderek olumlu tutumunun etkisini hafife aldığını düşünüyor. 4 Haziran tarihli bir notta, ABD’nin kripto paralar konusundaki siyasi görüşünün son zamanlarda daha olumlu bir görünüme dönüştüğünü belirtti ve eğer piyasa bu etkiyi fiyatlandırmış olsaydı, zaten yeni bir ATH seviyesine ulaşılmış olacağını öne sürdü. Hougan, bu değişen eğilimin önemli ölçüde ‘alfa’ açığa çıkarabileceğini ekledi.

Worldcoin’in İspanya Operasyonları Askıya Alındı

İspanyol veri gözlemcisi, Worldcoin’in yıl sonuna kadar İspanya’daki faaliyetlerine devam etmemeyi yasal olarak kabul ettiğini açıkladı. 4 Haziran’da İspanyol Veri Koruma Ajansı (AEPD), insan kimliği ve finans ağı Worldcoin’in arkasındaki şirket olan Tools for Humanity Corporation’un 2024 yılı sonuna kadar veya devam eden bir soruşturmanın nihai sonuçlarına kadar veri toplamaya ve işlemeye devam etmeyeceğini söyledi.

Fidelity Yöneticisinden Bitcoin’e Yatırım Önerisi

Fidelity Investments’in dijital varlık stratejileri başkanı Matt Horne, yatırımcıların portföylerinin küçük bir bölümünü Bitcoin’e ayırmalarını önerdi. Horne, portföyün %1 ila %5’i arasında bir kısmın yeterli olacağını ve yatırımcıların herhangi bir potansiyel kazançtan yararlanmasına ve bunu enflasyona karşı bir koruma olarak kullanmasına izin vereceğini açıkladı.

Spot Bitcoin ETF’lerinde 887 Milyon Dolarlık Giriş

4 Haziran tarihli verilere göre, spot Bitcoin ETF’lerinde 887 milyon dolar ile şu ana kadar ki en yüksek ikinci günlük giriş gerçekleşti. Rekor giriş ise 12 Mart tarihinde 1.05 milyar dolar olarak karşımıza çıkmaktadır. ETF bazında incelediğimiz zaman, en yüksek giriş 379 milyon dolar ile FBTC tarafında gerçekleşirken hiçbir fonda çıkış meydana gelmedi. Bu giriş ile spot Bitcoin ETF’lerinde arka arkaya 16 gün boyunca para girişi gerçekleşmiş oldu.

Core Scientific ve CoreWeave Arasında 3.5 Milyar Dolarlık Yapay Zeka Anlaşması

Önde gelen bir kripto madencisi olan Core Scientific, Nvidia destekli CoreWeave ile 3.5 milyar dolar değerinde 12 yıllık bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma, Core Scientific’i Bitcoin madenciliğinin ötesine, yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) ve yapay zekaya (AI) taşıyarak stratejik bir değişime işaret etmektedir.

Kaynak: ICRYPEX