Dolar Yorumları / Yapı Kredi – (4.06.2024)

Usd/TL

Dün gelen haftanın ilk verisi ABD ISM endeksi, Mayıs ayında 49,2’den 48,7’ye geriledi. Bu, 3 ayın en düşük seviyesi olarak kayda geçti. Öncü büyüme verilerinde beklentileri aşan zayıflık, mevcut sıkılaşmanın devamı halinde resesyon korkularının artmasına neden oluyor. Cuma günü açıklanacak istihdam veri setinin öneminin arttığını düşünüyoruz. Yeni haftaya bu dinamik ile başladık. Veri sonrasında dolar talebi azaldı. Dolar Endeksi 104,2 seviyelerine çekildi. İç tarafta, normalleşme süreci devam ettikçe hava TL lehine gelişmeye devam ediyor. Yatırımcı algısında TL lehine değişim görülüyor.

Dün mayıs ayı enflasyonu açıklandı. Mayıs ayında yıllık enflasyon yüzde 75,45 olarak gerçekleşti. Aylık bazda ise enflasyon yüzde 3,37 oldu. Enflasyon piyasa beklentisinin, biraz üzerinde sonuçlandı. Gelen veri sonrasında zirve noktanın işaretlendiğini ve enflasyonda artış hızının yavaşlayacağı döneme girdiğimizi düşünüyoruz.

Kurun yukarı eğilimi zayıflıyor. Bu sabah 32,19 civarında işlem görüyor. Aşağıda 32,00 ve 31,50; yukarıda 32,50 ve 33,00 öne çıkan teknik seviyeler.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten