Borsa Yorumu / Tacirler Yatırım – (4.06.2024)

BIST 100 Teknik Analiz

ABD’de zayıf veriler sonrasında Fed’den faiz indirim beklentileri hafif öne çekildi, ancak bu durumun küresel borsalar üzerindeki moral etkisi sınırlı. BIST’te dün para girişi ile %1,5 civarında güçlü bir tepki verildi, bugün de bu tepkinin devamını bekliyoruz. Yakın vadeli ajanda sakin, ancak önemli makro değişikliklerin olduğu bir dönemi geride bırakıyoruz. Tüketici enflasyonunda %75,5 ile zirve görüldü, bundan sonra yaz aylarında hızlı, sonrasında ağır ağır gevşeme patikasında bir enflasyon bekliyoruz. Yıllık TÜFE’nin 2024 sonunda %40-45 bandında, 2025 sonunda ise %25-28 bandında olmasını bekliyoruz. Ek olarak, TCMB rezervlerinde iyileşmenin sürmesi ile swap hariç net rezervlerin dört yıl sonra yeniden pozitif bölgeye geçmesini de TL varlıklar açısından olumlu değerlendiriyoruz.

Günün ajandasında ise makro gündem sakin. Bununla beraber, bugün içeride TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na küresel gelişmeler, Türkiye ekonomisi, enflasyon görünümü ve para politikası konularında yapacağı sunum, Hazine ihaleleri ve reel efektif döviz kuru izlenecek. Dışarıda ise ABD fabrika siparişleri ile dayanıklı mal siparişleri öne çıkıyor. Türkiye 5 yıllık CDS primleri güne 259 baz puandan başlıyor.

VIOP30 Teknik Analiz

Haziran ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 11.923 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 12.150 ve ardından 12.300 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde ise 11.800 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 11.650 puan seviyesi.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten