Kripto Para Haberleri – (31.05.2024)

Bloomberg Analistinden Spot Ethereum ETF’leri için Haziran Tahmini – JPMorgan, Spot Ethereum ETF’lerinin Bitcoin’e Göre Daha Düşük Talep Göreceğini Belirtti

Bloomberg Analistinden Spot Ethereum ETF’leri için Haziran Tahmini

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, 30 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, güncellenen BlackRock ve Grayscale başvuruları ile ABD spot Ethereum ETF’lerinin haziran ayında piyasaya sürülebileceğini söyledi. Balchunas, spot Ethereum ETF’lerinin haziran ayı sonuna kadar piyasaya sürülmesinin ‘yasal bir olasılık’ olduğunu açıkladı. Buna ek olarak haziran ayının ortasından önce piyasa sürülmesini ise düşük bir ihtimal olarak değerlendirdi.

JPMorgan, Spot Ethereum ETF’lerinin Bitcoin’e Göre Daha Düşük Talep Göreceğini Belirtti

JPMorgan, perşembe günü yayınladığı bir araştırma raporunda, spot Ethereum ETF’lerine olan talebin belli sebeplerden ötürü spot Bitcoin ETF’lerine göre çok daha düşük olacağını belirtti. JPMorgan, spot Ethereum ETF’lerine bu yılın geri kalanında 3 milyar dolar kadar net giriş gerçekleşmesini beklediğini söyledi. Eğer stake etmeye izin verilirse, bu rakamın 6 milyar dolara kadar yükselebileceği belirtildi. Analistler, Bitcoin’in ilk olma avantajına sahip olduğunu ve bu sebeple Ethereum ETF’lerinde çok büyük bir giriş olmasını beklemediklerini açıkladılar.

Singapur’un DBS Bankası 650 Milyon Dolarlık Ethereum’a Sahip

Çok uluslu bankacılık ve finansal hizmetler şirketi DBS Bank’a ait olduğu bildirilen bir kripto cüzdanı, yaklaşık 650 milyon dolar değerinde 170.000’den fazla Ether tutmaktadır. 30 Mayıs’ta blok zinciri analiz firması Nansen, Singapur bankacılık kurumu DBS Bank’ı ‘Ethereum balinası’ olarak nitelendirdi.

Stablecoin Piyasa Değeri 161 Milyar Dolara Ulaştı

2024 Mayıs ayında, stablecoin ekosistemi toparlanarak ayın başlangıcından bu yana %0.63 artışla 161 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Bu Nisan 2022’den beri en yüksek seviye oldu. Mayıs ayında kripto varlıklarının ETF onayı sonrası toparlanmasıyla stablecoin dominancesi %6.07’ye geriledi.

ARPA Network 6 Milyon Dolarlık Stratejik Yatırım Sağladı

Merkezi olmayan güvenli hesaplama konusunda öncü olan ARPA Network, tamamen zincir üzerinde oyun, otonom dünyalar ve kriptografik yapay zeka alanında ürün genişlemesini desteklemek amacıyla 6 milyon dolarlık stratejik bir yatırım duyurdu. Baş yatırımcılar arasında Nomura’nın Laser Digital ve DeFiance Capital’i yer alırken, Animoca Ventures, Metrics Ventures, ArkStream Capital ve Trinito’dan ek fonlama sağlandı. ARPA Network daha önce Binance Labs, Arrington Capital ve DWF Labs tarafından desteklenmişti.

Kaynak: ICRYPEX