Borsa Yorumu / Tacirler Yatırım – (29.05.2024)

BIST 100 Teknik Analiz

ABD’de dün Nasdaq’da rekor tazelenmesine karşın geri kalan tüm ABD ve Avrupa borsalarında satışlar hakim. Asya’da ise, Çin hariç genel olarak satıcılı bir seyir var. BIST’te bir haftalık zayıf seyrin ardından, dün bankalara gelen alımlarla endeks bazında hafif bir tepki verildi, ama geneline baktığımızda momentum kaybı ve para çıkışı devam ediyor. ABD’de işlem gören MSCI Türkiye Borsa Yatırım Fonu (TUR), dün %0,5’e yakın yükselerek BIST lehine bir pozitif ayrışmaya işaret ediyor.

Dolar/TL kurunda önemli bir değişim olmadığından, BIST’te de bu sabah tepki alımları olabileceğini düşünüyoruz. Bununla beraber, ana trend içinde hafif geri çekilme eğilimi devam edebilir. Günün ajandasında içeride ve Avrupa’da önemli veri yok. ABD’de ise ağırlıklı büyüme odaklı veriler ve ülke ekonomisini 12 bölge halinde ve büyüme performansı açısından detaylı ele alan Bej Kitap raporu takip edilecek. Türkiye 5 yıl vadeli CDS’leri güne 264 baz puan ile düne göre hafif aşağıda başlıyor.

VIOP30 Teknik Analiz

Haziran ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 12.040 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 12.150 ve ardından 12.350 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde ise 11.850 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 11.650 puan seviyesi.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten