EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (28.05.2024)

Eur/Usd

Parite son günlerde sıkışma ve yönsüzlük devam ediyor. 1,08- 1,085 dar aralığında ilerliyor. Haftanın ajandası yoğun değil. ABD’de PCE, 1Ç büyümenin 2. okuması öne çıkanlar. Paritenin diğer yakasında ise TÜFE verisi dikkat çekiyor. Teknik olarak 1,08 üzerinde kalmaya çalışan paritede güç toplama ve yukarı istek çabası dikkat çekiyor. ECB faiz kararı sonrasında ve toplantı sonrasında verilecek mesajlarda paritenin yönü netleşebilir. Bu Cuma ise ABD kişisel tüketim harcamaları endeksi (PCE) açıklanacak. Manşet ve çekirdeğin önceki veriler ile aynı gelmesi bekleniyor (sırasıyla yüzde 2,7 ve 2,8). Verinin beklenti altında
kalması paritenin mevcut seviyeleri sağlamlaştırmasına ve yukarı harekete geçmesine neden olabilir.

AB kanadında ise Cuma günü TÜFE verisi ön planda. Manşette hafif artış (yüzde 2,4’den 2,5’e), çekirdeğin ise yatay (yüzde 2,7) kalması bekleniyor. Avrupa merkez bankası ECB’nin ilk faiz indirimi için Haziran ayını işaret ettiğini göz önüne aldığımızda yüksek bir sonuç kafaları karıştırsa bile Avrupa ekonomilerini göz önünde bulundurduğumuzda ilk adımın haziran ayında atılacağını düşünüyoruz. Bu hafta Eur lehine fiyatlama çabası görebiliriz. Haftanın son iş günü veriler hareket yaratabilir. Dolar Endeksi 104,7 seviyesinde haftaya başlıyor. 105,5 seviyesini yakın direnç noktası olarak takip ediyoruz. Tepkide zayıflık aşağı yönü öne çıkarabilir.

Bu sabah 1,087 seviyesindeki paritede 1,08 ve 1,076 seviyeleri gün içi destek; 1,087 ve 1,091 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede yatay – sınırlı pozitif seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten