Borsa Yorumu / Tacirler Yatırım – (24.05.2024)

BIST 100 Teknik Analiz

ABD’de Nvidia iyimserliği kısa sürerken Fed tutanaklarındaki şahin mesajların baskısı yeniden baskı yarattı. Asya’da Çin – Tayvan ekseninde artan tansiyonun da bölge borsalarına satış getirdiğini görüyoruz. BIST’te ise, 11.000 civarında yaşanan ivme kaybı üçüncü gününde de devam ederken dün para çıkışının da belirgin olduğunu gördük. Kısa vadeli görünümde hem dışarıdaki zayıflık hem de içeride teknik açıdan tüm önemli ortalamalardan belirgin şekilde uzaklaşan endeksin kar satışlarına karşı kırılganlığı nedeniyle defansif bir duruş tercih ediyoruz.

Orta – uzun vadeli görünümde ise bir bozulma yok. Değerlemeler halen cazip, FATF’in Gri Listesi’nden çıkış, not artırımları ve dezenflasyon beklentileri devam ediyor. TCMB’nin sıkılaşma yönünde aldığı kararların BIST üzerinde baskı yaratmasını beklemiyoruz. Günün ajandasında ABD’de dayanıklı mal siparişleri ve güven endeksleri takip edilecek. Türkiye 5 yıl vadeli CDS değerleri 264 baz puandan güne başlıyor. CDS’lerde gerileme eğiliminin devamını bekliyoruz, ancak küresel risk iştahı zayıf kaldığı sürece buradaki gevşeme de hız kesebilir.

VIOP30 Teknik Analiz

Haziran ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 12.173 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 12.300 ve ardından 12.500 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde ise 12.000 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 11.800 puan seviyesi.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten