Borsa Yorumu / Tacirler Yatırım – (21.05.2024)

BIST 100 Teknik Analiz

Küresel risk iştahında kısmi bir ivme kaybı ile güne başlıyoruz. BIST’te ise, para girişi ve hacim artışı ile zirve aşıldıktan sonra momentumda güçlenme devam ediyor. Bu eğiliminin bir süre daha devam edebileceğini, ancak kısa vadeli ajandanın BIST için katalist sunma açısından kısıtlı olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle, temkinli bir iyimserlikle devam edilmesi gerektiğini, ilk çeyrek sonuçlarının ve küresel gelişmelerin izlenmesi gerektiğini değerlendiriyoruz.

325 doları aşarak dolar bazında son dokuz yılın zirvesine tırmanan BIST 100 endeksinde 400 dolar civarındaki hedef endeks değerlerinin gündeme gelmeye başladığını görüyoruz. Değerlemeler, mevcut kurlarla bu hedefi destekliyor ve TL’de reel değer kaybı öngörülmeyen bir dönemde olduğumuzdan bu hedefin erişilebilir olduğunu düşünüyoruz. Günün ajandası sakin, sadece Avrupa’da dış denge verileri izlenecek. Türkiye 5 yıl vadeli CDS değerleri ise gevşemeye ve TL varlıklara ilişkin risk algısında iyileşmenin devamına işaret ediyor. Son rakamlar 264 baz puan civarında. CDS’lerde yaz aylarında görülmesi beklenen 250 baz puan civarındaki rakamları, öngörülenden daha erken test edebiliriz.

VIOP30 Teknik Analiz

Haziran ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 12.192 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 12.300 ve ardından 12.400 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde ise 12.000 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 11.850 puan seviyesi.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten