Kripto Para Haberleri – (20.05.2024)

XRP Ledger On-Chain İşlemlerinde Artış – Kripto Girişim Sermayesi Yatırımları 2024’ün İlk Çeyreğinde Arttı

XRP Ledger On-Chain İşlem Faaliyetinde Artış

Ripple’nin 2024 1. Çeyrek XRP Piyasaları Raporu’na göre, XRP Ledger (XRPL) üzerindeki işlem sayısı 2023’ün dördüncü çeyreğinden 2024’ün ilk çeyreğinin sonuna kadar iki kattan fazla arttı ve ortalama işlem maliyeti neredeyse yarı yarıya azaldı. XRPL zincir üstü işlem faaliyeti, 17 Mayıs’ta yayınlanan rapora göre, 2023’ün 4. çeyreğindeki 121,03 milyona kıyasla, 2024’ün 1. çeyreğinde yaklaşık 251,39 milyon kaydedilerek %108 oranında arttı.

Kripto Girişim Sermayesi Yatırımları 2024 Yılının İlk Çeyreğinde Artış Gösterdi

Pazartesi günü açıklanan verilere göre, kripto şirketlerine yapılan küresel girişim sermayesi yatırımı, 2024 yılının ilk üç ayında 2,4 milyar dolara yükselerek yatırımcı ilgisinin geri döndüğünün geçici bir işareti oldu. PitchBook’un verilerine göre, kripto girişim sermayesi akışları, 2022’nin ilk çeyreğinde 11,1 milyar dolarla zirve yaptıktan sonra art arda yedi çeyrek boyunca düşüş göstererek 2023’ün son çeyreğinde sadece 1,7 milyar dolar oldu.

Genesis’in İflasının Onaylanması ile Gemini Earn, Müşterilerine Ödeme Yapmaya Başlayacak

Genesis’in alacaklılarından biri olan Gemini, borçlu olduğu varlıkların ilk olarak %97’sini ay sonuna kadar feshedilen Gemini Earn programının müşterilerine ayni olarak iade etmeye başlayacağını duyurdu. Ödeme konusunda ise müşteriler, belirli bir tarihte almış oldukları tokenin dolar değeri yerine direkt olarak aynı miktarda tokene sahip olacaklar.

Coinbase’nin Spot Ethereum ETF’sinin Ay Sonuna Kadar Onayı için %30 Şans Görüyor

Coinbase, SEC’in spot Ethereum ETF’lerini ay sonuna kadar onaylama ihtimalinin %30 ila %40 arasında olduğuna inandığını belirtti. Ek olarak Coinbase Kurumsal Araştırma Analisti David Han, SEC’in bütün spot Ethereum ETF’lerini tek bir seferde onaylamama zorunluluğunun olmadığından bahsetti.

Yeni Bitcoin Cüzdan Sayısı En Düşük Seviyede

2018 yılının başındaki gibi, Bitcoin projelerine olan ilginin azalmasından dolayı yeni adreslerde azalma görüldü. Bitcoin ağına 6 ay önce 625.000 adet adres eklenirken, geçtiğimiz hafta 275.000 adet adres eklendi. Buna ek olarak, madenci gelirleri de düştü.

25 Milyon Dolar 12 Saniyede Çalındı

MIT mezunu iki kardeş olan Anton ve James Peraire-Bueno, Ethereum blok zincirindeki bir açığı kullanarak 12 saniye içinde 25 milyon dolar çalmakla suçlanıyor. Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla karşı karşıya olan kardeşler, 20 yılı aşkın hapis cezası alabilirler. Savcılar, kardeşlerin ileri düzey teknik becerilerini kullanarak bekleyen Ethereum işlemlerini kesip değiştirdiklerini iddia ediyor. Parayı iade etmeyi reddedip, parayı aklayarak sakladıkları öne sürülüyor.

Tether Rezervlerinde ABD Tahvillerini Tercih Ediyor

Tether, yılın ilk çeyreğinde 4.52 milyar dolar kâr bildirdi ve 91 milyar dolar değerinde ABD hazine bonosu ile 5.4 milyar dolar değerinde Bitcoin’e sahip olduğunu açıkladı. Tether, mart ayı itibarıyla Güney Kore ve Almanya arasında yer alarak, ABD hazine bonolarının en büyük 19. sahibi konumunda.

Vitalik Buterin, Ethereum Merkeziyetsizliğini Ele Aldı

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, paylaştığı blog yazısında Ethereum’un merkeziyetsizliğine dair yapılan eleştirilere yanıt verdi. Bilindiği gibi özellikle ABD regülatörlerince Ethereum merkeziyetsiz olarak değerlendirilmezken, ABD regülatörleri Ethereum Vakfı’na da dava açmıştı. Buterin, yaptığı paylaşımında MEV’leri ve MEV’lerin nasıl önlenebileceğini değerlendirirken, bu konunun dışında, Ethereum stake eden yatırımcının ETH’lerini çoğunlukla stake sağlayıcılarına kilitlemelerine değindi.

Kaynak: ICRYPEX