Kripto Para Haberleri – (16.05.2024)

ABD TÜFE Verisi Sonrası Kriptolarda Güçlü Hareket – Millenium Management 2 Milyar Dolarlık Spot Bitcoin Hissesine Sahip

ABD TÜFE Verisi Sonrası Kriptolarda Güçlü Hareket

Bitcoin 24 Nisan’dan bu yana ilk kez 66.000 dolar seviyesini aştı ve son 24 saat içinde %7’den fazla artış gösterdi. Bu güçlü hareket, nisan ayı ABD TÜFE verisinin mart ayına kıyasla düşüş göstermesi ve perakende satışların yavaşlaması ile gerçekleşti. Bu veriler piyasa tarafından olumlu olarak değerlendirildi ve kripto para piyasasında güçlü fiyat hareketleri yaşandı.

Millenium Management, 2 Milyar Dolarlık Spot Bitcoin Hissesine Sahip

İlk mali çeyrek itibarıyla Millennium Management, 5 fona yayılmış olarak Bitcoin ETF’lerine yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yaptı. Bu büyük yatırıma rağmen bu tutar, hedge fonunun 64 milyar dolarlık yönetilen varlıklarının sadece %3’ünü oluşturuyor.

Boothbay, 5.2 Milyar Dolarlık Bitcoin ETF’si Tutuyor

New York merkezli fon yönetim şirketi Boothbay, 5.2 milyar dolar değerinde Bitcoin ETF’si tuttuğunu bildirdi. Böylece Boothbay, BlackRock Fidelity ve Bitwise Bitcoin ETF’lerinin en büyük sahibi oldu.

Morgan Stanley, Bitcoin Yatırımı Yaptığını Açıkladı

Morgan Stanley, ilk çeyrek 13F açıklamasında Grayscale’nin GBTC fonu aracılığıyla spot Bitcoin ETF’lerine 269,9 milyon dolarlık yatırım yaptığını açıkladı. Verilere göre bu yatırım, Morgan Stanley’i Susquehanna International Group’un 1 milyar dolarlık lider yatırımının ardından GBTC’nin en büyük sahiplerinden biri haline getirmektedir.

ShibaSwap 2.0 Yayına Başlıyor

Shiba Inu ekosistemi, merkeziyetsiz borsasını Shibarium üzerinde ShibaSwap 2.0 olarak yükseltiyor. Bu güncellenmiş DEX, Ethereum ve Shibarium’da kullanılabilecek. ShibaSwap 2.0, likidite yönetimi, staking, trend analizi ve yeni tokenlar için keşif grafiklerinde iyileştirmeler sunacak. İşlem ücretlerinin bir kısmı likidite sağlayıcılarına dağıtılacak ve LP tokenlerinin değerini artıracak.

El Salvador, Volkanik Jeotermal Enerji Kullanarak Bitcoin Çıkardı

El Salvador, 2021’den bu yana Tecapa yanardağından elde edilen jeotermal enerji ile 474 adet Bitcoin madenciliği yaptı ve toplam bitcoin varlığını 5750’ye çıkararak yaklaşık 380 milyon dolar değerine ulaştı. Şubat 2024’te yeniden seçilen Başkan Nayib Bukele, Bitcoin madenciliği için 300 yeni işlemci ekledi, ancak hükümetin işlettiği 102 megavatlık enerji santralinin sadece 1,5 megavatı bu amaç için kullanılmakta.

Ripple ve Evmos Arasında İş Birliği

Ripple, XRP Ledger EVM yan zinciri oluşturmak için Cosmos’un EVM tabanlı protokolü Evmos ile iş birliği yaptığını duyurdu. XRP Ledger (XRPL) yan zinciri, yerel Web3 kurumsal uygulamalarına ve bunların EVM ile uyumluluğuna öncelik vermeye çalışacakları evmOS çözümü üzerine inşa edilecektir.

Mastercard Yeni Nesil Blockchain Ödemeleri Başlangıç Programını Başlattı

Fintech devi Mastercard, 15 Mayıs’ta Start Path Blok Zinciri ve Dijital Varlıklar programına beş yeni girişimin eklendiğini duyurdu. Start Path Blok Zinciri ve Dijital Varlıklar programı, dünyanın dört bir yanındaki girişimlerle yeni çözümleri ölçeklendirmek için ‘yeni blok zinciri ile ödemelerin başlamasının gelecekteki kullanım durumlarını keşfetmeye’ odaklanan bir fintech hızlandırıcı programı olarak tanımlanmaktadır.

Kaynak: ICRYPEX