Kripto Para Haberleri – (14.05.2024)

Dijital Varlık Fonlarında Dört Haftalık Çıkış Sonrası Tekrar Giriş – GameStop, MemeCoinleri Hareketlendirdi

Dijital Varlık Fonlarında Dört Haftalık Çıkış Sonrası Tekrar Giriş

Dijital varlık fonları dört haftalık çıkış serisinin ardından geçtiğimiz hafta gerçekleşen 130 milyon dolarlık giriş ile bu seriye son verdi. En yüksek giriş her zaman olduğu gibi 144 milyon dolar ile Bitcoin’de gerçekleşti. Ek olarak Solana’da 5,9 milyon dolar, Polkadot’da 1,2 milyon dolar ve Ripple’de 0,6 milyon dolarlık giriş gerçekleşti. Ethereum tarafında ise 14,4 milyon dolarlık çıkış gerçekleşti.

GameStop, MemeCoinleri Hareketlendirdi

GameStop’un hisse fiyatı cuma günkü kapanışın ardından pazartesi günü 2 kat kadar arttı. Bu artıştan sonra hisse ticareti 8 kez duraklatıldı. Solana’da bir memecoin olan GME ise bu duraklama yaşanırken %1800 oranında artış gösterdi. Diğer memecoinlerde de hatırı sayılır artışlar gözlemlendi.

Hong Kong Spot Bitcoin ETF’leri En Büyük Çıkışı Yaşadı

Pazartesi günü, ChinaAMC, Harvest ve Bosera HashKey tarafından yönetilen üç spot Bitcoin ETF’sinin günlük net çıkışı, cuma günkü 99.99 BTC çıkışına kıyasla 519.5 BTC oldu. ChinaAMC’nin spot Bitcoin ETF’si 251.65 BTC ile en yüksek çıkışı yaşadı. Harvest’ten 147.86 BTC çıkış gerçekleşti, Bosera HashKey ise 119.99 BTC çıkış gördü. Bu ETF’lerin toplam net varlıkları cuma günü 262.7 milyon dolarlık seviyeden pazartesi günü 219.7 milyon dolara düştü.

DeFi Projeleri Lido ve Aave’den Son 24 Saatte Yüksek Gelir

DeFi projeleri Lido ve Aave, son 24 saat içerisinde Bitcoin, Ethereum ve Solana’dan daha fazla ücret miktarlarına ulaştı. DefiLlama verilerine göre, Lido 2,34 milyon dolar ve Aave 1,85 milyon dolar gelir elde etti. Buna karşılık Ethereum, Bitcoin ve Solana sırasıyla 1,84 milyon dolar, 1,34 milyon dolar ve 1,17 milyon dolar gelir elde etti.

Brezilya Kripto Ticaretinde Latin Amerika’da Lider Konumda

Araştırma firması Kaiko’nun verilerine göre, Brezilya’daki kripto ticaret hacimleri 2024’ün ilk aylarında artış gösterdi. Ülkedeki kripto ticareti faaliyeti ise geçen yıldan bu yana %30 arttı. Ocak ayından mayıs 2024 başına kadar, Brezilya reali cinsinden kripto işlem hacmi 6 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bu verilere göre, 2024 yılında Brezilya, Latin Amerika’daki en büyük pazar oldu.

FLOKI’den Token Yakma Oylaması

Floki, son zamanlarda Floki multisig’e geri gönderilen ve şu anda 2.8 milyon dolar değerinde olan 15,246,000,000 FLOKI tokenini yakmayı öneriyor. Bu tokenler başlangıçta siyah listeli cüzdanlardan kurtarılan fazla tokenlerin bir parçasıydı ve daha önceki bir DAO oylaması, geri gönderilmeyen tokenlerin yakılmış olarak kabul edilmesi gerektiğine karar vermişti. Öneri, etkilenen cüzdanın %1’ini iyi niyet göstergesi olarak geri verme ve geri kalanını yakma fikrini öne sürüyor. Bu, diğer etkilenen cüzdanları fazla tokenleri geri göndermeye teşvik edebilir. Onaylanırsa, 154,000,000 token geri gönderilecek ve geri kalan tokenler yakılacak.

Madenciler Satışa mı Hazırlanıyor?

Kaiko’nun verilerine göre, Bitcoin madencileri gelir baskısıyla karşı karşıya kalarak maliyetlerini karşılamak için ellerindeki Bitcoinleri satmak zorunda kalabilirler, bu da önemli bir satış baskısı oluşturabilir. Madencilerin gelir kaynakları olan madencilik ödülleri ve işlem ücretleri son zamanlarda düştü. Nisan ayındaki madencilik ödüllerinin 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye indirilmesi gibi olaylar, madenciler için maliyetleri karşılama zorluğunu arttırdı. Yeni blokların oluşturulmasıyla ilişkili maliyetler yüksek olduğundan, madencilerin maliyetleri karşılamak için Bitcoinlerini satmaları muhtemel görünüyor.

CFTC’den FalconX’e 1,8 Milyon Dolarlık Ceza

Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), kripto para aracı kurumu Falcon Labs’a karşı yaklaşık 1,8 milyon dolar tutarında ceza için hem suç duyurusunda bulunduğunu hem de anlaşmaya vardığını duyurdu. 13 Mayıs tarihli bir bildiride CFTC, FalconX’in sahibi olduğu Falcon Labs’ın vadeli işlem komisyonu aracı kurumu olarak kayıt yaptırmadığını ve ‘dijital varlık borsalarına erişimi uygunsuz bir şekilde kolaylaştırdığını’ söyledi. Anlaşma, FalconX’in ABD’de ikamet edenlere hizmet sunmayı durdurmasını ve yaklaşık 1,2 milyon dolar tazminat ve 600.000 dolar sivil para cezası ödemesini gerektirmektedir.

Kaynak: ICRYPEX