Kripto Para Haberleri – (30.04.2024)

Dijital Varlık Fonlarından Çıkış – Avalanche ve Stripe Arasında Entegrasyon

Dijital Varlık Fonlarından Çıkış

Dijital varlık fonlarını incelediğimiz zaman, toplamda 435 milyon dolarlık çıkış olduğunu görüyoruz. Böylece geçtiğimiz üç hafta boyunca arka arkaya para çıkışı gerçekleşti. En yüksek çıkış her zaman olduğu gibi 423 milyon dolar ile Bitcoin’de meydana geldi. Coin bazında incelediğimiz zaman, Ethereum’da 38,4 milyon dolarlık çıkış yaşandı. Ek olarak Solana’da 4,1 milyon, Litecoin’de 3,1 milyon ve short-Bitcoin’de 1,3 milyon dolarlık giriş gerçekleşti.

Avalanche ve Stripe Arasında Entegrasyon

Finansal altyapı platformu olan Stripe, Avalanche C-Chain’i desteklemeye başladığını duyurdu. Bu gelişme ile perakende kullanıcılar AVAX’ı doğrudan Stripe üzerinden satın alabileceklerdir. Ava Labs tarafından geliştirilen Avalanche’nin yerel ekosistem cüzdanı ve portföyü Core, Stripe’nin onramp’ını entegre ederek kullanıcılara Avalanche blok zincirinde varlık satın almak için daha fazla yol sunmaktadır.

MicroStrategy’den Nisan Ayında Ek Bitcoin Alımı

MicroStrategy pazartesi günü, 2024 ilk çeyrek kazanç raporunun yanı sıra Bitcoin varlıklarına ilişkin yeni rakamlar yayınladı. Üç aylık raporda, firmanın toplam 7,54 milyar dolar değerinde 214,400 adet Bitcoin’e sahip olduğu belirtilmektedir. Ek olarak, Michael Saylor bir sosyal medya paylaşımında, firmanın nisan ayında 7,8 milyon dolar karşılığında 122 adet Bitcoin daha satın aldığını açıkladı.

Hong Kong Spot Bitcoin ve Ethereum ETF’lerinde İşlemler Başladı

Altı adet spot Bitcoin ve Ethereum ETF’si salı günü Hong Kong’daki ilk işlemlerinde değer kazandı ve üç Bitcoin ETF’si gün ortasına kadar %2’den fazla yükselerek Asyalı yatırımcıların kripto para varlıklarına olan ilgisini yansıttı. China AMC, Harvest ve Bosera tarafından piyasaya sürülen spot Bitcoin ETF’leri yaklaşık olarak %2,6 değer kazandı.

Tether, Blackrock Neurotech’e 200 Milyon Dolar Yatırım Yapıyor

Tether, yeni kurulan girişim bölümü Tether Evo aracılığıyla yaptığı yatırımı pazartesi günü duyurdu. Bu yatırım ile Tether, Blackrock Neurotech’in çoğunluk hissedarı haline geldi. Tether, yatırımın Blackrock Neurotech’in tıbbi çözümlerinin ticarileştirilmesini ve dağıtımını finanse etmesine ve araştırma ve geliştirme çalışmalarını desteklemesine yardımcı olacağını belirtti.

Samourai Cüzdan Geliştiricisi Kefaletle Serbest Bırakıldı

Samourai Cüzdan geliştiricisi Keonne Rodriguez, suçlamaları kabul etmeyerek duruşmaya kadar ev hapsinde kalacak. Kefalet koşulları arasında 1 milyon dolar karşılığı serbest kalacağı yer alıyor. Yetkililer, 24 Nisan’da Rodriguez’i tutukladı ve Hill hakkında iade sürecini başlattı. Rodriguez ve Hill, Samurai’yi işletirken yasa dışı işlemlerde 2 milyar dolar değerinde Bitcoin ele geçirip DarkWeb’de 100 milyon dolarlık kara para aklama işlemlerini kolaylaştırdıkları iddia ediliyor

Güney Kore, Kripto Para Suç Birimini Yükseltmeye Çalışıyor

Yerel bir basın raporuna göre, Güney Kore Adalet Bakanlığı ve Güvenlik ve Kamu Yönetimi Bakanlığı, kripto suçlarla mücadele birimlerini kalıcı bir departman statüsüne yükseltmek için çalışıyorlar. Temmuz ayında kurulan bu birim, yaklaşık 30 uzman üyeden oluşuyor ve Savcılık Ofisi, Finansal Denetleme Kurumu, Mali İstihbarat Birimi ve Milli Vergi Dairesi gibi yedi hükümet kurumunun faaliyetlerini koordine ediyor.

Hakim, 450 Milyon Dolarlık FTX-Voyager Anlaşmasını İmzaladı

Bir hakim, FTX’in alacaklılarına 450 milyon dolarlık bir anlaşma yapma izni veren bir kararı onayladı. 29 Nisan’da Delaware Bölgesi ABD İflas Mahkemesi’nde yapılan bir dosyada Hakim John Dorsey, FTX ve Voyager arasındaki bir anlaşmanın şartlarını onayladı. Anlaşma, Voyager’in alacaklılarını tazminat planının bir parçası olarak FTX ile tüm talepleri çözmesine izin veriyor. Onaylanması halinde, Voyager tarafından emanet edilen 5 milyon dolar ve Alameda Araştırması’ndan gelen 445 milyon dolarlık bir kredi geri ödeme davasına ilişkin ek fonlar, FTX’in borçlularına serbest bırakılacak. FTX ayrıca bu fonlara ilişkin tüm haklarını da feragat edecek.

Kaynak: ICRYPEX