Hisse Tavsiye Listesi / Şeker Yatırım – (10.07.2023)

BIST100 Günlük Yorum

Haftanın son işlem gününe alıcılı bir başlangıç yapan BİST100 Endeksi, açılışta 6.223,26 seviyesinde rekor tazeledi. Endeks günün kalanında yatay seyrederek günü % 0,75 yükselişle 6.187,09’dan tamamladı. Sınai Endeks %1,46 değer kazanırken Bankacılık Endeksi %0,35 düşüşle negatif ayrışmayı sürdürdü. Haftalık bazda, BİST100 %7,43 yükselirken Sınai Endeks %8,44, Bankacılık Endeksi %1,06 yükseliş kaydetti. Kısa sürede hızlı bir yükseliş gerçekleştiren BİST’te dönem dönem kar realizasyonlarının yaşanmasının makul olduğunu düşünüyoruz. Bununla beraber, kademeli normalleşme döneminde bir süre daha devam edecek negatif reel faiz politikasının kısa vadede BİST’i destekleyici olmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Orta vadede ise atılacak adımlar ve açıklanacak ekonomi programı sonrası piyasaların yönünün netleşeceğini düşünüyoruz.

Global major borsalarda, zayıf ekonomik veriler ve Fed üyelerinin faiz artırımlarının devam etmesi gerektiğine yönelik açıklamaları risk iştahını baskılamayı sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta majör borsalar haftayı %1-4 arasında değişen düşüşlerle tamamladı. Kısa vadede kar satışları sürse de durgunluk endişelerinin zayıflaması nedeniyle düşüşlerin alım fırsatı olarak kullanılması ve majör borsalardaki yükseliş trendinin devam etmesi beklenmektedir. Bu sabah ABD vadelileri ve Alman DAX vadelisi hafif satıcılı seyrederken Asya endeksleri karışık seyrediyor. VIX ise 17’den 14’e gerileyerek ABD endekslerinde volatilite ve satış baskısının tekrar azaldığına işaret ediyor. Bu hafta ABD’de Çarşamba günü açıklanacak TÜFE verisi öncesi beklentilerin piyasalara yön vermesini bekleriz.

Yurt içinde, VİOP-30 endeksi, Cuma akşam seansını %0,28 sınırlı yükselişle tamamladı. Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlamasını ve yükseliş eğilimi oluşsa da kar satış fırsatı olarak değerlendirilerek gün içerisinde dalgalı seyir oluşmasını bekliyoruz.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi